Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

7 milyon Euro daha yatırdı 150 milyon lirayı bulacak

Çikolata ve şekerleme üreticisi Elit’in Genel Müdürü Burak Halimoğlu, 2012 yılında endüstriyel üretim ve bayramlık çikolataların dışına çıkarak 12 aylık ürünlerini piyasaya süreceklerini söyledi.


Ocak ayının ortasından itibaren market raflarında farklı çikolata ürünlerinin olacağını belirten Halimoğlu, “3 yıldır bunun için hazırlıklar yapıyoruz. Son 3 yılda hem yeni fabrika, hem de makinelerin yenilenmesiyle ilgili yatırımlarımız 7 milyon Euro’ya ulaştı. Geçen yıl bir İrlanda’lı yatırım fonu Kerten’i küçük ortak aldık. Bütün bunlar ve perakende de satışa çıkaracağımız yeni ürünler sayesinde bu yıl yüzde 50 büyüme ile 150 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 3 yıl sonrası için halka arz planı yapıyoruz” diye konuştu.

Elit’in sadece bayram dönemlerinde satış yapan bir marka algısı olduğunu söyleyen Halimoğlu, şöyle konuştu: “Drajeleri farklı gramajlardaki ambalajlara soktuk. Ayrıca pazarda en çok tüketilen ürün olan tablet çikolatalarımızı da market raflarına koyuyoruz. Markette kuvvetli olabilmek için markanızın kuvvetli olması gerekiyor. Elit, 1924 yılından beri var ama tüketiciyle ilk defa bu kadar yakın olacak. Reklam çalışmalarına ağırlık verip, tüketicilerdeki algımızı değiştirmemiz gerekiyor. Perakende dışındaki işimiz olan endüstriyel üretime de devam edeceğiz. O kanal en kuvvetli olduğumuz yer. Pastanelere, otellere pasta yapımı gibi şeyler için ürün satıyoruz. Oradaki gücümüzü, market rafları ile tüketiciye aktaracağız. 30 adet perakende bayimiz, 50 ilde dağıtım yapıyor.”

Avantajlı pazar

Halimoğlu, Türkiye’de çikolata ve şekerleme pazarının henüz doygunluğa ulaşmadığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’de kişi başı yıllık tüketim ortalama 2 kilogram. Avrupa’da bu rakam 10-12 kilograma kadar çıkıyor. Bizi, hedeflerimizi alırken cesaretlendiren unsur da bu oldu. Türkiye, çikolata sektöründe dünya ortalamalarının üzerinde büyüyor.”
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 7 milyon Euro daha yatırdı 150 milyon lirayı bulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız