Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Baklavacı Güllüoğlu: Çinliler taklit edemez

Baklavacı Güllüoğlu firması Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Amerika'da 6'ncı şubelerini açacaklarını söyledi


BURSA - Amerikaların, Türk baklavası ve tatlılarına büyük ilgi gösterdiğini belirten Faruk Güllü, müşterileri arasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, emlak kralı Donald Trump ve Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in de bulunduğunu açıkladı.

Bursa’daki şubelerinde incelemelerde bulunan Nejat Güllü, 2011 yılında yaptığı yatırımlarla yurt içinde 18, yurtdışında ise 9 şubeye ulaştıklarını söyledi. Yurtdışında büyük bir taleple karşılaştıklarını belirten Nejat Güllü, 2011’in ilk altı ayında 606 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Güllü şunları söyledi:

"Dünya markası olma yolunda en önemli basamağı kuşkusuz İstanbul yatırımlarımız oluşturuyor. Ancak ABD ve Avrupa’ya da lezzetlerimizi götürdük. Ürünlerimiz Türkiye’nin her noktasına ve yurt dışına, Kağıthane’deki üretim tesisimizden gönderiliyor. 2000 yılında Kağıthane’de kurduğumuz tesis, Türkiye’nin en büyük baklava üretim alanı. Yaptığımız ihracat kendi sektörümüz için çok ciddi bir rakamdır. Yurt dışı yatırımlarımız ile bu oranı ilerleyen yıllarda daha da yukarıya çıkaracağız."

’AMERİKA’DA 50 ŞUBE AÇMAYI PLANLIYORUZ’

Amerika’da önümüzdeki günlerde altıncı şubelerini açacaklarını, bunun için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Güllü, her ay Kağıthane’de bulunan imalathanelerinden bir konteyner dolusu baklava, tatlı, dondurma ve simiti şoklayarak Amerika’daki şubelerine gönderdiklerini açıkladı. Burada satılan ürünlerinin özellikle hafta sonları tüketildiğine dikkat çeken Nejat Güllü şöyle konuştu:


"Amerika’da Los Angeles, Brighton Beach, Brooklyn, Astoria Queens ve Manhattan’daki şubelerimizle hizmet veriyoruz. New Jersey’de önünüzdeki günlerde altıncı şubemizi açacağız. Amacımız, Türkiye’yi, damak tadını ve kültürünü dünyaya tanıtmak. Amerika’da, her milletten insan şubemize gelerek alışveriş yapıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Coca Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, Milyarder İş Adamı Donald Trump gibi ünlü isimler müşterilerimiz arasında. Türk baklavasını çok seviyorlar, tatlıları da. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Amerika’ya geldiğinde şubelerimizden alışveriş yaptırıyor. Biz de bu talepler doğrultusunda 2020 yılında yalnızca Amerika’da 50 şube açmayı planlıyoruz."

’ÇİNLİLER TAKLİT EDEMEZ’

Şu anda ABD, Avrupa ve Arap ülkelerindeki şubelerini hizmete sokarak, öncelikli amaçlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Nejat Güllü, uzun vadede ise Çin’de şubeler açmayı hedeflediklerini söyledi.


İyi baklavanın, kaliteli hammadde ve işinin ustası kişiler tarafından yapılabileceğini vurgulayan Nejat Güllü şöyle dedi:
"Çin’e giden işadamları sürekli hediye olarak baklava ve tatlı götürüyorlar. Biz de Çin nüfusunu göz önüne alarak orada yatırım yapmak için çalışmalarımıza başladık. Çinlilerin baklavamızı taklit edeceklerini düşünmüyorum. Çünkü makine ile yapılmıyor. Yapılması da imkansız gibi. Ürettiğimiz baklavalar yılların ustalığı ve kaliteli hammadenin ürünüdür."

Nejat Güllü, en büyük sıkıntılarının ise hammadde fiyatlarının artışı olduğunu belirtti.(AA)

Ekleme Tarihi
13.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Baklavacı Güllüoğlu: Çinliler taklit edemez




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız