Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Utso Teknolojik Sera Yatırımları İçin Proje Hazırladı 

UTSO TEKNOLOJİK SERA YATIRIMLARI İÇİN PROJE HAZIRLADI


UŞAK (İHA) - Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, ildeki jeotermal kaynakların bulunduğu alanlarda teknolojik sera yatırımları yapılması için proje hazırladıklarını söyledi.
 
Proje kapsamında Hollanda’daki sera yatırımlarını inceleyeceklerini belirten Kuvvet, sera yatırımlarını teşvik etmek amacıyla bilgilendirme düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.
 
UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, yaptığı açıklamada "Teknolojik Seracılığın Geliştirilmesi ve Sera Kültürü" konusunda hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi. Hollanda Tarım Ticaret Destek Ofisi (NABSO) ile ortaklaşa hazırladıkları projenin Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde yürütüleceğini belirten Mustafa Kuvvet, amaçlarının ilde teknolojik seracılığı geliştirmek olduğunu ifade etti.
 
UTSO olarak teknolojik sera yatırımları için yaklaşık 6 aydır çalışma yürüttüklerini ve çalışmalar kapsamında daha önce iki defa bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini anlatan UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, ildeki jeotermal kaynakların seracılık için kullanılabileceğini dile getirdi.Hazırladıkları proje kapsamında Hollanda'daki teknolojik seraları inceleyeceklerini de kaydeden Mustafa Kuvvet şunları söyledi; “İlimizde önemli jeotermal kaynaklar var.
 
Bunun dışında sahip olduğumuz verimli topraklarda seracılık geliştirilebilir. Bu amaçla 6 aydır çalışma yapıyoruz ve bu konuda bir proje hazırladık. Proje kapsamında Hollanda’daki teknolojik seraları inceleyeceğiz. İnceleme gezisi ile Hollanda’daki modern sera imalatı, kurulumu, sera teknolojisi, tohum, paketleme ve seracılık eğitimi gibi alanlarda raporlar hazırlayacağız. Uşak'ta teknolojik sera kurulumunu teşvik etmek amacıyla da bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi
14.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Utso Teknolojik Sera Yatırımları İçin Proje Hazırladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız