Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Burhaniye’de Hayvancılıkta Organik Üretim Araştırması 

BURHANİYE’DE HAYVANCILIKTA ORGANİK ÜRETİM ARAŞTIRMASI

 
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, küçük ve büyükbaş hayvancılıkta organik üretime geçilmesi için çalışma başlatıldı.
 
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü uzmanları ilçeye bağlı 10 köyde çalışma başlattı. Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nden Halil İbrahim Kuz, Emre Alarslan, Cemal Dayanıklı ve Esra Duman’dan oluşan uzman heyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur ve veteriner hekim Ahmet Caner ve Selahattin Kökci ile görüştü. İlçedeki hayvan varlığı ile bilgi alan ekip ilçeye bağlı 10 köyde araştırma başlattı.
 
Organik hayvancılık projesini Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteklediğini bildiren Halil İbrahim Kuz, “Proje koordinatörümüz Hülya Hanoğlu’nun öncülüğünde Balıkesir genelinde yoğun bir çalışma başlattık. Bunun paralelinde Burhaniye de organik hayvancılık olanaklarının belirlenmesi için çalışıyoruz.
 
Bunun için 10 köyde 3 günlük araştırma yapacağız. İlçe müdürümüz Dursun Okur ve ekibi bize yardımcı oluyorlar. İlçe müdürlüğünün önerdiği köy muhtarları ve üreticilerle görüşeceğiz. Tercihimiz meraya dayalı beslenme ile üretim yapanlar olacaktır. Organik üretimde pazar sıkıntısı yok. Çalışmalar sonucunda rapor hazırlanacak. Daha sonra da birlik kurma olanakları araştırılacak” dedi. Gıda Tarım ve Havyacılık İlçe Müdürü Dursun Okur da, ilçede organik üretime geçilmesi için bütün olanakları kullanacaklarını bildirerek, araştırma için gelen uzmanlara destek sağlayacaklarını söyledi.

Ekleme Tarihi
14.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Burhaniye’de Hayvancılıkta Organik Üretim Araştırması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız