Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fiskobirlik Genel Kurulu başladı 

Fiskobirlik Genel Kurulu başladı
 
GİRESUN - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Fiskobirlik) 2010-2011 İş Yılı Olağan Genel Kurulu Giresun'da başladı.
 
Fiskobirlik iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi A.Ş. (Efit) Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen genel kurul seçimli olarak gerçekleştiriliyor. Genel Kurula CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali ihsan Yavuz, Giresun Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, eski yönetim kurulu başkanları ve üyeleri ile degeler katıldı.
 
Ordu Delegesi Engin Tekin'in divan başkanlığını yaptığı genel kurulun açılışını yapan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Fiskobilirk'in Olağan Genel Kurulu'nun fındık, üretici ve birlik açısından hayırlara vesile olmasını diledi. Bayraktar, "Umarım bu kongrede kazanan üretici, fındık ve Fiskobirlik olur. Bu kongrenin amacı Fiskobirlik'in geçmişini değerlendirmek, geleceğini belirlemek." dedi.
 
CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, yaptığı konuşmada, Fiaskobirlik'in kongresinin fındık üreticisi ve Türkiye'ye hayırlı olmasını istedi. Yıldız, fındığın Ordu ve Giresun'un özellikle tek geçim kaynağı olduğunu hatırlattı. Fındığa ve Fiskobirlik'e devlet desteği isteyen Yıldız, "Devlet fındık politikası üretmeli." diye konuştu.
 
"2012 yılı BM tarafından Kooperatrifler Yılı ilan edildi" diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bizim için bir fırsat olsun. Dönüm noktası olsun. Demokrasilerin olmazsa olmazı örgütlü toplumdur. Mevcut hükümet BM'nin tavsiyesine uyarak Fiskobirlik'e destek olmalı, birliğin yeniden yapılandırılıp fındık konusunda yeniden etkili olmasını sağlamalıdır. Üreticinin hakkını korunması için hareket etmeli."
 
AK Parti Sakarya Milletvekili Ali ihsan Yavuz ise, Fiskobirlik'in geleceğinin bugünlerden daha güzel olacağına emin olduğunu kaydederek, "Hiçbir şey kolay olmuyor. Ama bu zor süreci atlatacaktır. El birliğiyle sizlerin yanında olacağım." diye konuştu.
Genel kurulda, 2010-2011 İş Yılı Yönetim ve Denetim Kurulu raporları okundu, 2010-2011 İş Yılı Bilanço Enmvanter ve Gelir-Gider farkı hesapları incelendi ve onaylandı. Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin ayrı ayrı ibra edildiği genel kurulda, 2011-2012 İş Yılı Bütçe ve Çalışma Programı görüşülerek karara bağlandı, Fiskobirlik'in EFİT A.Ş.'de bulunan hisselerin Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'ye satışı kabul edildi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
14.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fiskobirlik Genel Kurulu başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız