Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muş 

Muş'taki tavuk çiftliğinde yumurta robotla toplanıyor

 
 
MUŞ - Muş Tanpa Tavuk Çiftliği'nde yumurtalar el değmeden robotlar aracılığıyla toplanıyor. 60 bin tavuğun bulunduğu tesiste 15 kişi çalışıyor.

Gelişen teknolojiye ayak uyduran Tanpa Tavuk Çiftliği, 1990 yılından beri hizmet veriyor. 3 milyon TL’ye mal olan tavuk çiftliğinde yumurtalar, el değmeden geliştirilmiş robotlar sayesinde hijyenik bir ortamda toplanıyor. Çiftlik sahibi Aydın Çelik, civar illerde böyle bir tesisin olmadığını söyledi. Her geçen gün yatırıma daha fazla önem verdiklerini belirten Çelik, gelişen teknolojiye ayak uydurduklarını ve tavuk çiftliğinin kapasitesini büyütmeye gayret ettiklerini ifade etti.

TUSKON’a bağlı Muş Aktif Sanayi İş Adamları Derneği (MAKSAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemalettin Çelik, “Bizim bu tesis eski, 1990 yılında kurulmuş bir tesisti. Fakat teknoloji gittikçe geliştiği için biz de böyle modern bir tesis kurma ihtiyacı hissettik. Yapmış olduğumuz bu tesisin bize maliyeti 3 milyon TL'yi buldu. Eskiden bu tesiste yumurtalar elle toplanıyordu, fakat şimdi otomatik robot ile toplanıyor. Önceden 3 ya da 4 kişi çalışırken, şimdi 15 sigortalı çalışanımız var. Böyle güzel bir tesisi burada kurduğumuz için mutluyuz ve huzurluyuz. Keşke böyle tesisler bu civarlarda olmuş olsaydı. İnsanlara istihdam sağlamış olurdu ve yararlı olurdu. Batman’da, Siirt’te, Bingöl’de, Ağrı’da böyle modern bir tesis yok. Şu an 60 bin civarında hayvan var elimizde, yüzde 60 ve 70’lere gelmiş bir 10 ve 15 gün sonra tam pik dönemine dediğimiz yüzde 80 ile 90 civarında verim alacağız.” dedi.

Tavuk çiftliğinin Muş’la sınırlı kalmayıp bölge illerine de yumurta sattığını, il ekonomisine büyük katkı sunduğunu açıklayan Çelik, şöyle dedi: "Balıkesir’de tavuk üzerine ne varsa Muş’ta da aynısı var. Bu nedenle tesis sahiplerine teşekkür ediyoruz. Bu, sadece Muş’a değil, Ağrı’dan Bingöl’e Diyarbakır’a kadar yumurta satmaktadırlar. Kısacası Muş ekonomisine büyük bir katkı sağlanıyor.” 
 
CİHAN 

Ekleme Tarihi
17.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Muş'taki tavuk çiftliğinde yumurta robotla toplanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız