Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Cumayeri’n de Tarımsal Projelere destek devam ediyor
 
 
DÜZCE - Düzce’nin Cumayeri ilçesinde İlçe Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 11 vatandaşa 2’şe adet olmak üzere 22 gebe düve dağıtıldı.
 
 
 
 
 
Düzce’nin Cumayeri ilçesinde Tarımsal projeleri destekleme kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 11 vatandaşa 2’şer adet olmak üzere 22 adet gebe düve dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım esnasında İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsa Yazıcı, İlçe Tarım Müdürü Ö.Faruk Karaşör ve Veteriner hekim Şerif Ali Karanfil hazır bulundu.
 
Gebe düve dağıtımı sırasında bir konuşma yapan Cumayeri Kaymakamı Ahmet Karaaslan Kaymakamlık SYDV olarak ilçede hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İlçenize yeni gelmiş olmama rağmen bölgede tarıma yönelik faaliyetler dikkat çekmektedir.
 
Özellikle geçim kaynağı fındık olan bölgede fındığa destek olarak ekstra geçim kaynağı olarak görülen hayvancılığı desteklemek önceliğimizdir. Bugün burada 11 vatandaşımıza 22 adet gebe düve dağıtmaktayız. Bu gebe düvelerin sizlerin geçim kaynağı ve aile bütçenize ciddi katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.
 
Teslim alınan düvelere gereken şekilde bakmanızı ve önem göstermenizi rica ederim. Bilindiği üzere SYDV tarafından borçlandırma yoluyla yapılan bu projede hayvanların el değiştirmesi veya herhangi bir nedenle satılması yasaktır. Bu konulara dikkat etmenizi önemle belirtmek isterim. Ayrıca burada sizlere bir müjde daha vermek istiyorum. Alınan gebe düvelerin fiyatının piyasaya göre düşük aldığımızı ve bu nedenle sizlere süt ve besi yemi alacağımızı söylemek isterim. Hepinize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Cumayeri’n de Tarımsal Projelere destek devam ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 18.01.2012
HAYVAN VERME PARA VER

ADAM KENDİNE BAKAMIYOR BİRDE BAŞINA İKİ İNEK EKLİYORSUN, ESKİDEN İNSANLAR BİRŞEYLE MEŞGUL OLSUN TARLASINI EKİP BİÇSİN OTLA SAMANLA DA İKİ HAYVAN BAKSIN SÜTÜNÜ PEYNİRİNİ YAĞINI YESİN DİYE BÖYLE PROJELER UYGULANIRDI. ŞİMDİ BÖYLE PROJELER İNSANLARA YÜK GETİRİYOR. BU DEVİRDE İNEK BAKMAK KOLAYMI BİR İNEK İÇİN EN AZ 5 DEKAR ARAZİN OLMALI TARLANI EKİP BİÇMEYE TRAKTÖRÜN MAZOT, TOHUM GÜBRE SULAMA İÇİN PARAN OLMALI KISACA İKİ İNEK VERDİĞİN ADAMA İNEKLERİ AÇLIKTAN ÖLDÜRMESİN DİYE 20.000 TL DE PARA VERMEN LAZIM. YOKSA 2 YIL SONUNDA HAYYVANLARIN POSTUNU BULURSUN.