Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Salatalık Rekor Kırıyor

Domates ve limon fiyatlarının dibe vurmasına karşın bu yıl fiyatı 2,5 TL'nin altına düşmeyen salatalık, üreticisinin yüzünü güldürmeye davam ediyor.


Domates ve limon fiyatlarının dibe vurmasına karşın bu yıl fiyatı 2,5 TL'nin altına düşmeyen salatalık, üreticisinin yüzünü güldürmeye davam ediyor. Sebze hallerinde en yüksek fiyata sahip salatalık adeta saltanat yaşıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesinde domates yerine salatalık diken üreticiler ve komisyoncular, salatalık fiyatlarının bu yıl yüz güldürdüğünü belirtti.

Erdemli merkezde 1,5 dönüm serasında salatalık üretimi yapan Zeki Güler, bu yıl domates yerine kışlık salatalık yetiştirmeyi tercih ettiğini belirterek, "Bulunduğumuz yerde üreticiler maalesef

limon, seralarda ise çoğunlukla domates üretiyor. Dolayısıyla alternatif ürünler tercih edilmiyor. Bundan yola çıkarak kışın da salatalığın pek fazla yetiştirilmeyeceğini düşünerek bu yıl seramda salatalık yetiştirdim. Karşılığını da çok şükür gördüm" dedi.

Kendisinin yetiştirdiği salatalığın kışlık olduğunu ve tek tek ürün verdiğini bu sebeple

üreticiler tarafından çokta fazla ilgi görmediğini ifade eden Güler, "Kışın salatalık yetiştirmek sabır işi. Uzun süredir salatalık çok iyi fiyatlarla gidiyor. 2,5 liranın altına düşmedi. Masrafımı alacağım için mutluyum" diye konuştu.

Erdemli Meyve Sebze Halinde Komisyonculuk yapan Metin Özdemir ise yöre ekonomisinin dayanağı limon ve domatesin para etmediği bir dönemde alternatif ürüne yönelen çiftçilerin kazançlı çıktığını söyledi. Özdemir, "Salatalıkta iç piyasaya yetecek kadar bir üretim şuan için yok. Talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. Salatalık 5 yılın en iyi fiyatını gördü. Salatalıkla birlikte kabak, patlıcan ve biber gibi ürünlerde iyi fiyatla gidiyor. Buradan çiftçilerin alternatife yönelmesi gerektiği gibi bir sonuç

ortaya çıkıyor. Çiftçilerimize alternatif ürünleri öneriyoruz" dedi. - MERSİN
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Salatalık Rekor Kırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız