Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yamula Barajı Sulama Projesi 

Yamula Barajı Sulama Projesi -Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız, yaklaşık 7 bin 500 hektar alanın sulanması planlanan projeyle ilgili işlerin 66 milyon lira bedelle ihalesinin gerçekleştirildiğini bildirdi

KAYSERİ (A.A) - Yamula Barajı'nı yaptıran Kayseri Elektrik Üretim AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaklaşık 7 bin 500 hektar alanın sulanması planlanan projeyle ilgili işlerin 66 milyon lira bedelle ihalesinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

     Yıldız, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin ''rüya projelerinden'' olan Yamula Baraj gölünde toplanan suyun sulamada kullanılması amacıyla mansap cazibe ve pompaj sulaması ile mansap sulaması Dadağı Tüneli'nin yapımı ihalelerinin DSİ tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

     Projenin, Kayseri-Kızılırmak vadisinde Yamula beldesi ile Ebiç, Mahzemin, Karakimseli ve Kalkancık Mahallelerinde toplam 7 bin 748 hektar arazide boru basınçlı sulama yapılmasına imkan sağlayacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

     ''3 bin 645 hektar alan cazibe, 4 bin 103 hektar alan da pompajla sulanacak. 263 kilometre boru döşenecek, 2 pompa istasyonu kurulacak, 15,5 kilometre tahliye kanalı, 1 nehir, 27 Botaş boru hattı geçişi yapılacak. DSİ'nin 51,1 milyon liraya ihale ettiği bu iş, sözleşmeye göre bin 110 günde tamamlanacak. Bin 100 metre uzunluğunda, 3 metre çapında, modife at nalı tipinde, Yamula Barajı'ndan su alacak Dadağı Tüneli de 15,1 milyon liraya ihale edildi. Tünel işinde daha önce yüzde 43 gerçekleşme sağlanmıştı. Tünel çıkış ağzında 260 metrelik kısmın kazısı ve desteklemeleri tamamlanmıştı. Ayrıca 24 bin metre delgi ve 3 bin 600 metreküp enjeksiyon imalatı yapılmıştı. Önceden yapılan 90 metrelik tünel ile beraber bin 140 metrelik tünel, 19 Şubat 2013 tarihinde inşallah açılmış olacak. Yamula Barajı'nın sulamada kullanılması için gerekli kanaletlerin yapılmasıyla Türkiye ekonomisine 1 milyar liralık katkı sağlayacak tarım üretimi yapılacağını tahmin ediyoruz.''

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yamula Barajı Sulama Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız