Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
SİVAS Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan 

SİVAS'TA YILDA YAKLAŞIK 5 BİN 200 TON ALABALIK ÜRETİLİYOR

SİVAS (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, 2012 yılında uygulanacak projeler hakkında bilgiler verdi.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen İl Müdürü İhsan Aslan, 2012 yılında müdürlük tarafından uygulanacak projeler hakkında bilgi verdi.

Bakanlık tarafından belirlenen projelerin ulusal düzeyde projeler olduğunu belirten Aslan "İlk uygulayacağımız proje 'Ödünç Koç Projesi'. 4 yıldır uyguladığımız projenin 5. yılı olacak. Bundaki en büyük amacımız şu, kan değişimi sağlamak ve kaliteli sürü elde etmek. Bu küçükbaş hayvancılık için oldukça önemli bir konu. Bununla ilgili öngörülmüş 200 koç dağıtılması. İkinci projemiz 'Araç Dezenfeksiyon Projesi'. Hayvan hastalıklarının önlenmesi için gerekli olan bir proje. Üçüncü projemiz 'Damızlık Koç Bankası Projesi'. Önem verdiğimiz bir proje. Burada hedefimiz bin 500 başlık bir banka oluşturmak.

Dördüncü projemiz 'Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi. Bunun en büyük avantajı üreticiler sütlerini satmak için pazar aramayacak. Evlerinden alacağız." dedi. Aslan 'Ot Borsası Projesi'nin Ticaret Borsası ile yürütüldüğünü kaydetti. Güvenilir gıda temini ve tüketiminin sağlanması amacıyla genç gıda denetçileri projesi geliştirdiklerini ifade eden Aslan "Bu proje ile amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın kişisel temizlik ve hijyen konularında bilgilendirilerek; güvenilir gıda temini ve tüketiminin sağlanması, toplumsal bilincin oluşturulmasına katkıda bulunulması, sağlıklı genç nesil ile geleceğimizin teminat altına alınması ve başta okul kantinleri ile okul çevresindeki gıda üretim ve satış yerleri olmak üzere güvenilir, kaliteli gıda maddesi üretim, satış ve tüketiminin temini için okul çocuklarının 'genç gıda denetçisi' olarak eğitilmesidir. Proje kapsamında 6. sınıfta eğitim gören öğrencilere eğitim verilecek." dedi.

Sivas'taki su ürünleriyle ilgili bilgiler veren ve yılda yaklaşık 5 bin 200 ton alabalık üretildiğini belirten Aslan "Üretmiş olduğumuz alabalıklara talipler. Verebilir miyiz onu bilmiyorum. Çünkü Sivas'ta yetiştirdiğimiz alabalık diğer illere göre daha kaliteli. Bu iklim faktörü ve su kalitesinin ortaya koyduğu bir şey. Diğer illere göre daha kaliteli ve 12 ay boyunca stabil olarak su ürünleri yetiştirilebiliyor. Diğer illerde özellikle yazın su sıcaklığı arttığı için alabalık yetiştiriciliğinde büyük sıkıntı yaşanıyor. Sivas'ta böyle bir sorunda yok. Et Balık Kurumu'nun Sivas'ta balık alma çalışmaları var. Sincan kombinasında balıkla ilgili tesisleri devreye girmiş durumda. 5 bin 200 ton civarında ilimizde üretilen alabalık var. Et Balık Kurumu şu an ön incelemelerini yapıyor." ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sivas'ta Yılda Yaklaşık 5 Bin 200 Ton Alabalık Üretiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız