Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Edremit’te Zabıtadan Gıda Operasyonu DENETLEME, 

EDREMİT’TE ZABITADAN GIDA OPERASYONU

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Edremit ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün denetim ekipleri, sahte olarak tabir edilen ve sağlık koşullarına uygun olmayan pirinç satıcılarına baskın düzenledi.


Gıda denetimlerini ciddiyetle sürdüren Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çarşamba günü kurulan semt pazarında denetimlerde bulundu. Halkın sağlığı ile oynayan gıda satıcılarına göz açtırmayan zabıta ekipleri, Bekir Efendi Camii önünde el arabasıyla pirinç satıldığını gördü ve denetim yaptı. Zabıta ekipleri, kaliteli denilerek halka satılan sağlıksız ve kalitesiz durumdaki pirinçleri inceledi. Zabıta memurları, yaptıkları incelemede 116 kilogram pirince el koydu ve satıcılarına ise idari yaptırım uyguladı.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Halkın sağlığı ile oynamaya çalışanlara aman vermiyoruz. Denetimlerimizi sıklıkla ve ciddiyetle sürdürüyoruz. Son yaptığımız denetimde ise, incelediğimiz pirinçlerin kırık pirinç olduğu ve içinde halkın sağlığını tehdit eden yabancı maddelerin bulunduğu görüldü. Satıcılar bu pirinçleri halka kaliteyi Baldo cinsi pirinç olarak satmaya çalışıyordu. Bu ve benzeri gıda istismarcılarına Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hiç bir aman geçit vermeyecektir” dedi.

Ekleme Tarihi
19.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Edremit’te Zabıtadan Gıda Operasyonu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız