Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akyaka ekolojik turizm merkezi oluyor 

Akyaka ekolojik turizm merkezi oluyor
 
MUĞLA - Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, ekolojik turizm merkezi olmaya hazırlanıyor. Muğla Valiliği’nce Sakartape zirvesindeki orman yangın kulesinin bulunduğu alanda çok amaçlı seyir terası ve Gökova-Marmaris karayolu üzerinde Okaliptüs Yolu projeleri hayata geçiriliyor.

Valilik 75. Yıl Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Fatih Şahin, Muğla’da turizmi 12 aya yaymak için aralıksız çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Akyaka’da ekoturizm için iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Dünyada hızlı, ekonomik, siyasal ve teknolojik gelişmelere paralel olarak, turizm sektöründe de son yıllarda önemli bir değişim gözlemleniyor.
 
Deniz-kum-güneş üçgeninin hâkim olduğu alışılmış turizm anlayışından uzak, doğayla iç içe, iyi hizmet anlayışı çerçevesinde, bozulmamış temiz bir çevrede aktif tatil anlayışı yerleşmektedir. Ekoturizm konusunda Akyaka, Gökova ve Marmaris bölgesinde yeni cazibe alanları oluşturma fikriyle Gökova-Marmaris karayolu üzerindeki Okaliptus Yolu projesinin önemi ortaya çıkmıştır. Bunda yerli ve yabancı turistler ve diğer ziyaretçilerin çekim merkezi haline getirilmesi amacıyla yürüyüş ve bisiklet yolları, faytonla gezinti, çocuk oyun alanları, pazar alanları, satış tezgâhları yapılacak. Tarihi, doğal ve kültürel alanları gezmeleri için tur programı düzenleyen acenteler, bu merkezi de programlarına alarak turistlere farklı etkinlikler sunabilecek. Gökova bölgesindeki Akçapınar sörf alanıyla yakın olması da bölgede bütünlük sağlayacak olup rüzgâr sörfüyle ilgilenenlerin, aynı zamanda dinlenebileceği ve plaj dışında zaman geçirebileceği bir yer olacaktır.” dedi.

Vali Şahin, Okaliptüs Yolu projesi çerçevesinde okaliptüs ağaçlarının bulunduğu alanda yöre halkının da turizme katılımını sağlayacaklarını vurgulayarak, “Yöre köylüsüne, ekolojik dengeyi bozmayacak tarımsal üretimi öğreterek ve özendirerek, geliştirilecek tarım ürünlerini ve kaybolma tehlikesi altında olan el sanatlarını, ekonomik anlamda tekrar canlandırmak ve gelir getirici etkinlikler haline getirmek için kurulacak, doğayla uyumlu butik pazar yerleri, yöre insanına ekonomik katkı sağlayacaktır.
 
Üç aşamalı projenin ivedilikle gerçekleştirilecek ilk etabında 4 bin 500 metrekarelik yol kaplama, 75 araç kapasiteli otopark alanı, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi, doğal ürünlerin satılacağı altı tezgâhlık pazar yeri, Muğla El Sanatları (MELSA) ürünlerinin ve çeşitli el sanatı ürünlerinin satılacağı 20 stant, büfe ve çay bahçesi, çocuk parkı, güvenlik çiti, bilgilendirme ve uyarı levhaları, kuş evleri ve evcil hayvanların yaşam alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu, spor aletlerin bulunduğu alanlar oluşturulacak. İkinci ve üçüncü etaplarda ise küçük gölet ve sulak alanlar, seyir alanları, 12 bin 250 metrekarelik yol kaplama gibi çalışmalara devam edilecek. Sulak alanlarda kuş çeşitliliği ve yaban hayatının geliştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışılacak.” şeklinde konuştu.

Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'ne ait Sakartepe seyir alanının da Kızılağaç köyü tüzel kişiliğine tahsis edildiğini belirten Şahin, “Köyle MELSA arasında yapılacak protokol çerçevesinde alanda seyir terası ve gözlem mekânları, kafeterya, tuvalet ve oturma alanları yapılacak. Yapıların mimari ve peyzaj projeleri, ilgili kuruluşlardan izin alındıktan sonra halkın ve turizmin hizmetine açılacak. MELSA tarafından işletilecek Sakartepe seyir terasının tüm geliri, Kızılağaç Köyü Muhtarlığı'na bırakılacak.” ifadelerini kullandı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Akyaka ekolojik turizm merkezi oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız