Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Turkcell’in ‘çiftçi paketi’ 1 milyon üyeye ulaştı 

Turkcell'in Çiftçi Paketi hizmeti 1 milyon üyeye ulaştı

Turkcell'in tarımsal faaliyet gösteren müşterilerine yönelik Turkcell Çiftçi Paketi hizmeti, 1 milyon üyeye ulaştı.


Turkcell açıklamasına göre Turkcell Çiftçi Paketi, çiftçilerin günlük yaşamda ihtiyaç duyacağı tüm tarımsal bilgilere erişimini sağlıyor. Zirai hava durumu, ürün bilgileri, sektör haberleri, eğitimler, her bir çiftçinin üretim yaptığı bölgeye, ürüne göre farklılaştırılıyor.
 
Bu yolla üretimindeki verimliliğin artması ve çiftçilerin ürettiği ürünü en hızlı şekilde ve en iyi fiyattan değerlendirmesi amaçlanıyor. Çiftçilerin ücretsiz SMS mesajı ile dahil olduğu sistem, otomatik olarak çiftçinin bulunduğu köy, kasaba bilgisini tespit ederek hizmetin yerel olarak verilebilmesini sağlıyor.

Turkcell'in kurduğu mobil ilan sitesi ''ciftci.mobililanlar.com'' sayesinde ise çiftçiler, ürünlerini tüm Türkiye'ye satma olanağı bulurken, sitede kuzudan, danaya, mandalinadan domatese sayısız ürün ilk elden satışa sunuluyor. Üreticiler ilk elden ürününü istediği fiyata satma imkanı buluyor.

Turkcell, Çiftçi Paketinin yanı sıra Çiftçi Tarifesine üye olan çiftçiler de avantajlı faturalı veya faturasız tekliflerden faydalanabiliyor. Ayrıca Turkcell, faturalı ya da faturasız Çiftçi Tarifesine 15 Ocak-15 Mart tarihleri arasında üye olan çiftçilerden çekilişle 500 kişiye, 500 lira değerinde Shell yakıt çeki hediye edecek.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, konuya ilişkin değerlendirmesinde, çiftçi hizmetlerinin, bilgi toplumuna geçiş sürecinde Türkiye adına en çok önem verdikleri projelerinden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Çiftçi Paketini oluştururken hayalimiz yüzbinlerce çiftçimizi mobil hayatın sunduğu olanaklarla tanıştırmaktı. Onlara ihtiyaçları doğrultusunda mobil bilgi ve eğitim sunmak, mobil hayatın küresel getirilerini ülkemiz çiftçisine de yansıtabilmek istiyorduk. Aklımızda, hava, nem ya da rüzgar durumu bilgisini cep telefonundan alarak ürününün tarlada ziyan olmasını engelleyen ya da bölgesel alım-satım fiyatlarını öğrenerek ticarette avantajlı konuma geçen, ürününü cepten ilan verip satan bir çiftçi modeli vardı. Teknolojik okur-yazarlığı olan o çiftçi modeli artık gerçek oldu. Bugün 1 milyon çiftçimizin bu olanaklardan yararlandığını görmek bize büyük heyecan veriyor. Tüm Turkcell Çiftçi Paketi üyelerine kısa sürede gösterdikleri bu rekor ilgi için teşekkür ediyoruz. Turkcell, çiftçilerimizin bereketine bereket katmaya devam edecek.''


 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Turkcell'in Çiftçi Paketi hizmeti 1 milyon üyeye ulaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız