Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Depremzede hayvan yetiştiricilerine 61 milyon 109 bin TL ödenecek
 
VAN -Vali Münir Karaloğlu, Van’da meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören hayvan yetiştiricilerine yem desteği olarak toplamda 61 milyon 109 bin TL ödeneceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Van’da meydana gelen depremler sonrası zarar gören hayvan yetiştiriciliğine yönelik başlattığı çalışma sona erdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, depremden zarar gören merkez ve köylerdeki saha çalışmasını tamamladı. Ocak ayı sonunda çiftçilerin hesaplarına nakdi olarak aktarılacak yem desteği ile ilgili olarak Van Valisi Münir Karaloğlu da bir açıklama yaptı.

Vali Karaloğlu, deprem sonrası İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Van Merkez ve Erciş’te köy köy dolaşarak tespit yaptıklarını belirtti. Karaloğlu, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız depremde zarar gören çiftçilerimize küçükbaş hayvanları için 60, büyükbaş hayvanları için de 400 TL yem desteği veriyor. Ekiplerimiz sahada yaklaşık iki ay çalıştı ve köy köy dolaşarak tespit çalışması yaptı.
 
Buna göre Van merkez ilçede 6 bin 361 yetiştiricimizin 55 bin 747 büyükbaş ve 189 bin 469 küçükbaş hayvanına toplam 33 milyon 666 bin TL, Erciş’te ise 6 bin 451 yetiştiricimizin 34 bin 430 büyükbaş ve 227 bin 835 adet küçükbaş hayvanına 27 milyon 442 bin TL destek verilecek. Van ve Erciş’te bulunan 12 bin 812 çiftçimize 61 milyon 109 bin 040 TL’lik nakdi yem desteği, ocak ayı sonu itibariyle çiftçilerimizin banka hesaplarına Bakanlığımız tarafından aktarılacak." dedi. Vali Karaloğlu, ekiplerin ayrıca merkez ilçe ve Erciş’e bağlı köylerdeki küçük ve büyükbaş hayvanların küpeleme işlemini de yaparak hayvan sayısını güncellediğini kaydetti.

Ekleme Tarihi
20.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Depremzede hayvan yetiştiricilerine 61 milyon 109 bin TL ödenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız