Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süs bitkileri sektörü 

 Süs bitkileri sektörü, 7 Orta Avrupa ülkesine ticari heyet programı düzenleyecek
 
 ANTALYA - Süs bitkileri sektörü, 23–27 Ocak 2012 tarihlerinde Almanya’ya yönelik düzenlenecek özel sektörel heyet programıyla önemli bir projeye daha imza atılıyor.
 
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından hazırlanan ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile yürütülen ‘Türkiye Süs Bitkileri Sektörünün Orta Avrupa Pazarına Girişi’ projesi kapsamında 7 ayrı ülkeye ticaret heyetleri düzenlenecek. Süs bitkileri sektöründe faaliyet gösteren 24 firmanın katıldığı proje, 26 ay sürecek. Proje kapsamında 2012–2013 yıllarında Almanya, İsviçre, Fransa, Avusturya-Macaristan ve Çek Cumhuriyeti-Slovakya’ya yönelik yurt dışı pazar araştırması programları düzenlenecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, projenin ilk aşamasının 23–27 Ocak 2012 tarihlerinde Almanya’ya yapılacak sektörel heyetle başladığını kaydetti.

Programa 17 firmadan toplam 35 temsilcinin katıldığını aktaran Bağdatlıoğlu, “Program çerçevesinde Essen’de düzenlenen dünyanın en büyük süs bitkileri fuarı IPM Essen ziyaret edilecek.

Ayrıca Almanya’da bulunan süs bitkileri sektörüyle ilgili mezat, toptancı, ithalatçı ve diğer kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra heyet programında koordinatörlüğü Birliğimiz tarafından yapılan Floriade Venlodaki Türk bahçesi de ziyaret edilecek. Expo Floriade’deki Türk Bahçesi Expo 2016 Antalya için önemli bir ön proje niteliği taşıyor.” diye konuştu.

Bağdatlıoğlu, sektöre yeni pazarlar kazandırmak amacıyla başlatılan projenin, süs bitkilerine güç kazandıracağını ve cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’te 1 milyar dolarlık ihracat hedefine yaklaştıracağını dile getirdi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Süs bitkileri sektörü, 7 Orta Avrupa ülkesine ticari heyet programı..




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız