Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TARİŞ İncir Birliği Genel Kurulu 

TARİŞ İncir Birliği Genel Kurulu -Birlik Başkanı Karazor: -''Çin, Türk incir üreticisi için çok iyi bir fırsattır'' -''Bölgesel farklılıklar gözönüne alınarak ortaklardan mallarının yüzde 30'unu belli tarihte birliğe teslim etme şartı getireceğiz''

İZMİR (A.A) - TARİŞ İncir Birliği Başkanı Hüseyin Karazor, Çin'in ''Türk inciri için çok büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğunu'' belirtti.
 
     Karazor, Tepekule Kongre Merkezi'ndeki TARİŞ İncir Birliği olağan mali genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, incirde çok büyük tüketim potansiyeline sahip Çin'de önemli bir pazarlama çalışmasına başladıklarını anlattı.
 
     Bir pazarlama şirketiyle yaptıkları anlaşma sonrası incirin tanıtımı için filmlerin çekildiğini dile getiren Karazor, bu filmlerin 22 alışveriş kanalında yayınlandığını, hem televizyon hem internet sitesi kanalıyla satışa başladıklarını bildirdi.
 
     Karazor, filmlerin belli aralıklarla yarımşar saat oynatıldığını, gelen siparişlerin memnuniyet verici düzeyde olduğunu dile getirerek, ''Reklamlar bizim düşünemeyeceğimiz derecede güzel çekildi. Çin, Türk incir üreticisi için çok iyi bir fırsat. Bunu değerlendirmeliyiz'' dedi.
 
     Tanıtım ve pazarlamanın TARİŞ markasıyla yapıldığını ifade eden Karazor, öncelikle Çinlilere inciri sevdirmek, pazarda kalite beklentisine uygun ürün gönderip, Türk inciri markasını oturtmak istediklerini söyledi.

     Karazor, Çin dışında İspanya, Polonya, Irak'ta da TARİŞ markasıyla satış yaptıklarını belirtti.

    
     -Ortağa eleştiri-
    
     Karazor, geçen sezon üreticinin ürününü birliğe getirmemesi nedeniyle bazı pazarları kaybettiklerini, bu yıl 2 bin 500 ton civarı ihracat yapacaklarını, üreticinin ise bin 100 ton ürün getirdiğini ifade etti.
 
     Ürünü ortaklar dışından karşılayabilmek için sezonu erken kapatmak durumunda kaldıklarını anlatan Karazor, ''Bölgesel farklılıklar gözönüne alınarak ortaklardan mallarının yüzde 30'unu belli tarihte birliğe teslim etme şartı getireceğiz'' dedi.
 
     Tarım satış kooperatiflerinin eskisi gibi piyasayı regüle etmekle yükümle kurumlar olmadığını, TARİŞ'in rantabl olmaya mecbur olduğunu ifade eden Karazor, ''TARİŞ, artık satamayacağı malı almayacak'' dedi.
 
     İç pazarda da iddialı hale gelmek için mücadele ettiklerini ulusal zincirlere girmeye başladıklarını belirten Karazor, artık Ayma'ya bağımlı kalmayacaklarını, kendi satış pazarlama kanallarını oluşturduklarını ifade etti.

     Karazor, Çin pazarıyla birlikte iç pazardaki büyüme ve İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planının askıya çıkmasının kendileri için büyük bir umut olduğunu sözlerine ekledi.

    
     -Peroksit kullanımı-
    
     İncirin kurutulmasında peroksit kullanımına dikkat çeken Karazor, piyasada çok yaygın olan peroksit kullanımının TARİŞ'i zarara soktuğunu ifade etti. Karazor, ''Ben 3 milyona incir alırken, o ekşimiş, kokmuş inciri 1 lira verip alıyor, peroksite sokup çıkarıp benimle birlikte rafa koyuyor. Nasıl rekabet edeyim'' dedi.
 
     Geçen yıl bu konuyu gündeme taşımaları üzerine bakanlığın peroksit kullanımını yasakladığını belirten Karazor, ''Bu kurum, Türk incirini kurtarmıştır'' dedi.

     Karazor, uçak ikramlarında incir verilmesi konusundaki Aydın Ticaret Borsası'nın yaptığı girişimler kapsamında THY'nin 22 uzun seferinde TARİŞ Çukulat İnciri'nin ikram edildiğini kaydetti.

     Genel kurulda yönetim kurulunun bütçesi ve yeni sezon çalışma programı onaylandı.


Ekleme Tarihi
25.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TARİŞ İncir Birliği Genel Kurulu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız