Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Organik tarım desteği müracaatları 30 Ocak’ta başlıyor  
 
ADANA - Adana'nın Seyhan Ziraat Odası Meclis Başkanı Şaban Baş, organik tarım desteği müracaatlarının yeniden başladığını belirterek, ‘’Hükümetin tarıma verdiği önem ve destek her yıl artarak sürüyor." dedi.

    Baş, 2002-2010 döneminde tarımsal desteklemelerde yüzde 255 oranında artış sağlandığını ve kredi faizlerinin yüzde 59’dan yüzde 5’e indirildiğini, kredilerin tutarının 30 kat artırıldığını hatırlattı. Baş, ‘’2012 yılı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Organik Tarım Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair' tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz başvurularını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine zaman geçirmeden yapmalıdırlar. Bu konuda Organik Tarım Bilgi Sistemi (OTBİS)'ne kayıtlı çiftçilere, İl Tahkim Komisyonu'nca uygun bulması halinde organik tarım desteği olarak dekar başına 25 TL ödeme yapılacaktır.’’ dedi.

    Organik tarım desteğinden arazisi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne kayıtlı olan üreticilerin yararlanacağını söyleyen Şaban Baş "Organik Tarım Desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin; 30 Ocak tarihinden itibaren 9 Mart mesai saati bitimine kadar başvuru dilekçesi ve kayıtlı uygunluk belgesi ile il / ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.’’ ifadelerine yer verdi.

    Baş, hükümet tarafından kırsal alanda küçük çiftçilerin yaşam standardını geliştirmek amacıyla organik, geleneksel ve yerel ürün üretimi yapan özel küçük işletmelerin daha güçlü bir şekilde destekleneceği yönündeki sözlerin yerine getirilmesinden memnun olduklarını sözlerine ekledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
25.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Organik tarım desteği müracaatları 30 Ocak’ta başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız