Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yetkililer çeltik üreticisini kayıt yaptırması için uyardı

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bu yıl içerisinde çeltik ekimi yapacak vatandaşları kayıt yaptırmaları konusunda uyardı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 3039 sayılı Çeltik Ekim Kanunu kapsamında çeltik ekimlerinin ruhsata tabi olduğu belirtildi. Çeltik ekecek yetiştiricilerin, ekim zamanından en aşağı üç ay önce bağlı bulundukları ilçe çeltik komisyonu başkanlıklarına bir dilekçe ile müracaat etmek zorunda olduklarını kaydedildi.

Yetkililer, “İlgili komisyon her bir başvuru sahibinin arazisini tetkik eder ve kanun hükümlerine uygun gelen hususlar hakkında ruhsat kararı verir. Bununla birlikte ruhsat başvurusu yapmayan kaçak çeltik yetiştiren üreticiler hakkında cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu hususlar göz önünde bulundurularak üreticilerimizin dikkatli olması, kanun hükmünde hareket etmesi gerekmektedir. 2012 üretim yılı çeltik ekilişleri için ruhsat başvuruları 25 Mart tarihine kadar yapılacaktır. 25 Nisan ruhsat başvuruları için nihai takvimdir. Bu tarih sonrasında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Fideleme yöntemiyle ikinci ürün olarak çeltik yetiştiriciliğinin yapıldığı ilçelerde ise ruhsat verme tarihlerinin belirlenmesi konusunda ilçe çeltik komisyonlarının yetkilendirilmiştir. Dekar başına sıhhi tedbir ücretleri ilçe çeltik komisyonlarının kararı ile 2,5–3 TL olarak alınacaktır." dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yetkililer çeltik üreticisini kayıt yaptırması için uyardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız