Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu 

Tekelioğlu: Sağlıklı gıda konusunda AB standartları açısından sıkıntı yok

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, yeni yılla birlikte çok sayıda yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ilgili olarak birçok konu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tekelioğlu, gıda üretimi başta olmak üzere yeni yönetmeliklerin hayatı nasıl etkileyeceği, sütte kanser söylentisini kimlerin çıkardığı, bunun okul kantinlerindeki düzenlemelerle ilgisi olup olmadığı gibi birçok soruya cevap verdi.


Milletvekili Tekelioğlu’nun davetiyle düzenlenen toplantıya AB Uyum ve Tarım komisyonları üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Emine Güher Çeltek, gazeteciler ve komisyon uzmanları katıldı. Komisyon Başkanı Tekelioğlu, toplantının son zamanlarda kamuoyunda çıkan tartışmalarla oluşan bilgi kirliliğinin önünü almak, teoride ve uygulamada işin aslını birinci ağızdan aktarmak için düzenlendiği ifade etti. Sağlıklı gıda üretimi, korunması, pazarlanması hususunda çok hassas olduklarını belirten Mehmet Tekelioğlu’ndan sonra bakanlık yetkilileri sunum yaptı. 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun uygulanması yönünde çıkarılan yönetmeliklerin pratik yansıma ve sonuçları anlatıldı. Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde hazırlanan müktesebatın, istenen kriterlere uyum ya da uyumsuzluğunun pratik işleyişi, sağlanan gelişmeler ve öneriler ortaya koyuldu. Yetkililer, tarım bitkileri ve hayvansal ürünlerin sağlıklı üretimi, korunması, pazarlanması hususlarında ayrıntılı ve açıklayıcı bilgiler verdi. İlaçlamadan sulamaya, soğuk zincir oluşturmaktan zinciri koparmaksızın iç ve dış piyasalarda ürünlerin müşteriye ulaştırılmasına kadar getirilen kalite ve sağlık standartları anlatıldı. Kimi alanlarda eksikler olmasına rağmen bazı konularda, özellikle GDO’lu ürünlerde ve ilaçlamada ölçü alınan standartlarda, müktesebatın AB standartlarından bile ileride olduğu ifade edildi.

Sunumların ardından, soru cevap turuna geçildi. Süt Konseyi kurulduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Pakdil, açıktan satılan ürünler konusunsa sağlık önceliği gözönünde tutularak çözüme kavuşturulacağını, sağlıklı üretilen bir ürünün sağlıksız şartlarda pazarlanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Toplantının ortak temennisi ise gıda konusunda üreticiden müşteriye kadar herkesin belli bir bilinç seviyesine ulaşmasını sağlamak oldu.( CİHAN)

Ekleme Tarihi
27.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tekelioğlu: Sağlıklı gıda konusunda AB standartları...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız