Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

'Milyonlarca İnsan Aç Kalacak! Tehlikenin Farkında Mısınız?'

Kayseri Mimarlar Mühendisler Odası, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı ve Esrarı Derneği, tarım arazilerinin yok olması ve gelecekteki gıda kıtlığını anlatan ortak seminer düzenledi.


İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şahin, Tarım İl Müdürü Aydın Çalışkan, Mimarlar ve Mühendisler Odası Yayın Komitesi üyesi Aysel Say ve Mimarlar ve Mühendisler Odası üyeleri katıldı. Seminere konuşmacı olarak Isparta'dan Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Filiz Demer katıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şahin, dünyanın global bir köy haline geldiğini ve. tüm dünyadaki ırkların doğaya karşı sorumlu olduklarını belirtti.

Şahin'den sonra kürsüye çıkan Kayseri Tarım İl Müdürü Aydın Çalışkan ise Türkiye'nin son yıllarda tarımda bir hayli ilerleme kaydettiğini belirterek, " Son yıllarda tarımsal gayri safi milli hasıla 23 milyar dolardan 68 milyar dolara çıktı. Türkiye dünyanın en büyük 7. tarım ekonomisi haline geldi. Avrupa'da da birinci sıraya geldi. Bundan 10 yıl önce Avrupa birliği denildiğinde ülkede tarım yok olacak, çiftçilerimiz

yok olacak, tamamen ithalata bağlı bir gıda hammaddesi ile karşı karşıya kalacağız derken bugün çok şükür bütün dünyaya gıda ve gıda hammaddesi ihraç eden bir ülke haline geldik." şeklinde konuştu.

Mimarlar ve Mühendisler Odası Yayın Komitesi adına seminerde konuşma yapan Ayşe Say, dünya nüfusunun giderek arttığını ve bundan bir asır sonra gıda kıtlığı ve gıda felaketleri yaşanacağını belirtti.

Seminere konuşmacı olarak Isparta'dan gelen Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Filiz Demer, öğrencileri ile birlikte bu projeye gönül verdiklerini ve projenin ne denli hayati önem teşkil ettiğini belirten konuşmasını dinleyicilerle paylaştı.

Seminer konuklara konu ile ilgili anket yapılması sonrasında son buldu - KAYSERİ (İHA)

Ekleme Tarihi
27.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 'Milyonlarca İnsan Aç Kalacak! Tehlikenin Farkında Mısınız?'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız