Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Karadenizbirlik'ten Çiftçiye 'Piyasa' Farkı

Genel merkezi Samsun'da olan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), 2011 yılı ayçiçeği nihai alım fiyatını, piyasadaki gelişmeleri dikkate alarak kilogram başına 0.25 TL artırdı. Daha önce toplam 43.5 milyon TL ödemede bulunarak sezonu kapatan Karadenizbirlik, böylece çiftçiye ek olarak yaklaşık 1 milyon TL daha ödeme yaptı.


Karadenizbirlik olarak daima üreticinin emeğini verdiklerini söyleyen Genel Müdür Ünal Erarslan, "Birliğimiz yönetim kurulu tarafından, dünya ve ülke fiyat gelişimleri sürekli takip edilmekte, bu gelişmeler doğrultusunda ortaklarımıza en iyi fiyatın verilebilmesi adına tüm imkanlarımız kullanılmaktadır. Birliğimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da bizlere güvenen ortaklarımızın menfaatlerini gözetecek şekilde fiyat belirlemeye gayret etmiş, ayni ve nakdi tarımsal girdiği desteklerini sürdürmüştür" dedi.

Yağlı tohumların, giderek artan gıda ihtiyacı olmasının yanı sıra, enerji sektörünün hammaddesi haline gelmeye başladığına da dikkati çeken Ünal Erarslan, "Türkiye için özellikle ayçiçeği üretimi, üretici için artık kazandıran ve artış eğilimi gösteren stratejik ürün durumuna geldi. Ayçiçeği, bölgemiz için de önemli bir kalkınma aracı" diye konuştu. - Samsun (İHA)

Ekleme Tarihi
27.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Karadenizbirlik'ten Çiftçiye 'Piyasa' Farkı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız