Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Suudi Arabistan 

Suudi Arabistan'ın Türkiye'den kanatlı et ürünleri ithalatı kararı -Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Yamanyılmaz: -''Hedefimiz, yıllık 500 bin ton civarında kanatlı et ürünleri ithalatı yapan Suudi Arabistan'a 150-200 bin ton civarında ürün ihraç etmek''

MERSİN (A.A) - Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, yıllık 500 bin ton civarında kanatlı et ürünleri ithalatı yapan Suudi Arabistan'a 150-200 bin ton civarında ürün ihraç etmenin hedeflendiğini bildirdi.

    
Yamanyılmaz, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den kanatlı et ürünlerinde ithalat yasağını kaldırması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ihracatta son yıllardaki yıldızlarından olan su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün geçen yıl yüzde 48'lik artış gösterdiğini anımsattı.
 
     2010'da 962 milyon dolarlık ihracat yapan sektörün geçen yılı 1 milyar 421 milyon dolarlık ihracatla kapattığını belirten Yamanyılmaz, alt mal gruplarında ise kanatlı et ürünlerinin yüzde 87'lik artışla en fazla ihracat yapan ürün grubu olduğunu vurguladı.
 
     Kanatlı et ürünleri grubunda dünyanın önde gelen ithalatçı ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan'ın 2005'den bu yana Türkiye'den kanatlı et ürünlerine karşı ithalat yasağı uyguladığını anımsatan Yamanyılmaz, şunları kaydetti:

     ''Söz konusu ülkeye ihracat yapamıyor olmak sektörümüz açısından önemli bir kayıptı. Ancak, son dönemlerde Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan tarafından yapılan girişimler ve çalışmalar neticesinde, Suudi Arabistan ülkemiz kanatlı ürünlerine uyguladığı yasağı kaldırma yönünde adım attı. Suudi Arabistan pazarının açılması, önemli piliç eti ihracatçılarının bu ülkeyle ticaret yapma düşüncesi ve şevkini körükleyecektir. Hedefimiz, yıllık 500 bin ton civarında kanatlı et ürünleri ithalatı yapan Suudi Arabistan'a 150-200 bin ton civarında ürün ihraç etmek.

     Bakanımızın çalışmaları sayesinde, Suudi Arabistan pazarının da açılmasıyla sektörümüz daha da kuvvetlenecek, son gelişmeler hem sektörü hem de ülkemizi kanatlandıracaktır. Bu sayede sektörün bu yılki ihracat hedefinin 1.8 milyar doları geçeceğini öngörebilmekteyiz.''

     

Ekleme Tarihi
27.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Suudi Arabistan'ın Türkiye'den kanatlı et ürünleri ithalatı kararı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız