Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Giresun'da seracılık geliştiriliyor
 
GİRESUN - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun'un seracılık için önemli potansiyeli olduğunu, yörede seracılığın geliştirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, ekonomik girdisi oldukça iyi olan seracılığın öneminin gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Giresun'un seracılığa elverişli bir bölge olduğunu belirten Şahin, ancak yeterli oranda gelişemediğini dile getirdi. Vali Dursun Ali Şahin, Giresun insanına yeni ek gelirler sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmalardan birinin de yörede seracılığın geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililere bu konuda talimat vererek, yörede seracılığın gelişimine yönelik altyapı çalışmaları yapmalarını istediğini vurgulayan Şahin, "Seracılığın bilimsel olarak yapılmasını sağlamak amacıyla ilimizde bu işle uğraşan çiftçilerimizi, bir mühendis rehberliğinde seracılığın merkezi Antalya’ya göndereceğiz. Giden çiftçilerimiz oradaki önemli seralarda incelemelerde bulunarak bu alandaki bilgilerini geliştirecekler. Bilimsel olarak yapılan seracılık hakkında bilgi sahibi olacaklar ve öğrendiklerini burada uygulayacaklar.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Giresun'da seracılık geliştiriliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız