Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dondurucu soğuklar seraları vurdu 

Dondurucu soğuklar seraları vurdu
 
 MARDİN - Mardin’de kar yağışı ve dondurucu soğuklar seralarda büyük zarara neden oldu. Son bir haftada etkili olan yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle Mardin’de 50’den fazla seradaki ürünlerin zarar gördüğü belirtildi.

Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı M. Ali Dündar, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle il genelinde bulunan 50’den fazla seradaki ürünlerde büyük zarar yaşandığını söyledi.

Yetiştiricilik yapan üreticilerin don zararlarının karşılanabilmesi için tarım ilçe müdürlüklerine dilekçeyle müracaat ettiklerini belirten Dündar, ”Örtü altı yetiştiriciliği Devlet Destekli Tarım Sigortası (TARSİM)'nın kapsamına alınmadığı için üreticilerin zararları telafi edilmediğinden dolayı üreticiler mağdur duruma düştü. Seracılığın gelişmesi için mutlaka devlet tarafından desteklenmesi gerekir. Örtü altı yetiştiriciliğin mutlaka TARSİM kapsamına alınması gerekmektedir.” dedi.

Dondurucu soğuklar nedeniyle ikinci ürün olan mısır hasadının tamamlanmadığına dikkat çeken Dündar, ”Yapılan buğday ekiminde sıkıntı yaşanmaktadır. Toprağa atılan tohumun bir kısmı don zararına maruz kalmış ve çimlenememiştir.  Bu durumda tarım sigortası kapsamında değerlendirilmesi zorunlu hale geldi.” diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Dondurucu soğuklar seraları vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız