Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ALAŞEHİR'DE ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE SİGORTA UYARISI
 

MANİSA (İHA) - Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üzüm üreticilerine don, su baskını ve soğuk vurgunu hakkında uyarılarda bulunarak, "Atalarımızdan kalan dona karşı korunma yolu olarak bilinen lastik ve saman yakarak dumanla korunma yolları artık tarihe karışmıştır. Doğal afetlerden korunmanın tek yolu bağlarımızı tarım sigortası yaptırtmaktır." dedi.
 
Alaşehir'de üzüm üreticilerinin 2012 yılı sezonu birlikte bağlarda ip kesme, budama ve kış suyu çalışmaları başladı. Üzüm sezonunun başlamasıyla birlikte üreticilere uyarılarda bulunan Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Üreticilerimiz ürün tercihini şimdiden yaparak, budama işlemlerini ona göre yapsınlar. Ürününü yaş yada kuru satmaya göre planlamayı yaparak, bakımları da bu doğrultuda yapsınlar. Üreticilerimiz en çok mağdur oldukları don, su baskını, soğuk vurgunu gibi doğal afetlere karşı ürünlerini şimdiden sigorta yaptırtsınlar. Doğal afetlere karşı korunmanın tek yolu sigorta yaptırtmak. Bunun dışında hiç bir önlem yok. Devlet üreticiye destek kapsamında sigorta bedelinin yüzde 50'sini ödüyor. Kalan ücreti de üreticimiz mahsülde ödeyebiliyor." dedi.
 
Bağını sigorta yaptırmayan üreticilerin zarar tespit çalışmalarının dahi yapılamadığını dile getiren Başkan Türk, "Devlet sigorta desteği vererek üreticiyi korumayı amaçlıyor. Üreticilerimiz dönüm başı bir kelter üzümü sigorta primine ayırsa, kendisini ve üzümünü güvence altına alabilir. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan afet vurgunları sonucu mağdur olan üreticilerimizin aynı mağduriyeti yaşamamaları için mutlaka bağlarını sigorta yaptırtmaları gerekir.
 
Atalarımızdan kalan dona karşı korunma yolu olarak bilinen lastik ve saman yakarak dumanla korunma yolları artık tarihe karışmıştır. Kaldı ki yararının olması da mümkün değil. Don, soğuk vurgunu gibi doğal afetlerden korunmanın tek yolu bağlarımızı tarım sigortası yaptırtmaktır. Özellikle üzüm, kiraz ve elma üreticilerimiz ürünlerini mutlaka sigorta yaptırtmaları gerekir. Devlet bundan böyle hasar tesbitine gelmiyor, sigorta yaptıranlar, sigortacılara tesbit yaptırtabiliyor.
 
Üreticilerimiz sigorta zamanını geçirmeden, bağlarını sigorta yaptırmaları kendilerinin yararına olacaktır. Bağlarda yapılacak bakımlar için de oda olarak, üreticilerimize her türlü desteği veriyoruz." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
28.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Alaşehir'de Üzüm Üreticilerine Sigorta Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız