Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ÇAYKUR çay ihraç ediyor
 
 
 
RİZE - Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türk çayının dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Sütlüoğlu, Çaykur'un bugün dünyanın birçok noktasında çay satışı yaptığını söyledi.

Çaykur'un 13 bin çalışanı, 200 bin’i aşkın üreticisi ile çayda lokomotif kuruluş rolünü üstlendiğini ifade eden Sütlüoğlu, “Kurumumuz bugüne kadar 100 bini aşkın çalışanını emekli etmiş, Türkiye’nin 35’inci büyük kuruluşu olmuş, başta Doğu Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin sosyo-ekonomik hayatına olumlu etkiler etmiş vizyonlu bir kuruluştur.” dedi.

Çaykur'un Türk çayını dünya markası yapabilme adına gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Sütlüoğlu şöyle konuştu: “Çalışmalarımızdan caymayacağız. Çayımız bugün dünyadaki birçok ülkede çay pazarlarında yerini alıyor.
 
Her yıl dünyadaki birçok noktada düzenlenen çay fuarlarına katılarak çayımızı en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu tanıtımlar sayesinde bugün Çin, İngiltere, Rusya, Cezayir, Tunus, Libya, Arabistan Yarımadasındaki ülkeler, Amerika, Orta Asya ülkeleri ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere birçok devlete çayımızı satıyoruz.
 
Dünya’da üzerine kar düşen tek çay olma ve pestisit içermeyen özelliklere sahip çayımızı tamamı organik olacak şekilde üretme projelerimiz var.
 
Bu projemiz ile yıllarca kimyasal gübreler ile dengesi bozulan toprağımızı geri kazanacak ve ilerleyen yıllarda tamamen organik Türk çayı ile hem iç hem de dış piyasada yer alacağız. Hedefimiz 3 yıl içerisinde tüm çaylık alanlarda organik tarıma geçmek.”

Ekleme Tarihi
29.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ÇAYKUR çay ihraç ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız