Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Mağaza sayısı hızla artıyor

DENİZLİ - Tuğba Kuruyemiş Genel Müdürü Ahmet Tonkul, 1980 yılında beri bir aile şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren firmalarının her geçen gün artın pazar payı ve mağaza sayısından hareketle 2012 yılında 5 bin tonluk üretim hedeflediğini dile getirdi.
 
Tonkul, “Müşterilerimizin ürünlerimizi, kaliteli hizmetimizi beğenip bizleri takdir etmeleri yeni mağazalar açmamızı sağladı. İzmir ilinden sonra Manisa, Balıkesir Eskişehir, Denizli, Uşak ve İstanbul il ve ilçelerinde mağazalar açarak toplam 34 mağazaya ulaştık. 2011 yılında gerçekleşen yaklaşık 4 bin tonluk üretimimizi, 2012 yılında 5 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kuruyemiş sektörünü şeffaf hale getirdiklerini dile getiren Tonkul, “Eskiden kuruyemişçi denince akla loş ışıklı, kötü dizayn edilmiş, alkol ve sigara ağırlıklı satışın yapıldığı kuytu köşeler akla gelirdi. Fakat sektöre girmemizle şehrin güzel yerlerine, bol ışıklı, insanın kendini rahat hissedebileceği güvenli ortamlar oluşturduk. Mağazalarımızın güzel ve şık dizaynıyla da birçok ilde örnek alınan bir kuruyemiş firması haline geldik” görüşünü kaydetti.

“Eğitim çalışmaları sürüyor”

Firmalarının sunduğu hizmet kalitesini artırmak için tüm personele düzenli olarak eğitim verdiğine de vurgu yapan Tonkul, “Eğitimlerimiz fabrikamızda seminerlerle üretim aşamalarının öğretilmesinden başlayarak, tezgahtarlık eğitimi, kişisel gelişim ve mağazalarda müşteri hizmetlerinin öğretilmesine kadar devam ediyor. Hizmet sektöründe olmamız nedeniyle müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmamızı gerekiyor. Bunun için müşterilerimizin mağazamıza ayak basmasından mağazamızdan mutlu ve memnun ayrılmasına kadar personelimize gerekli tüm müşteri hizmetleri eğitimini veriyoruz” aktarımını yaptı. Eğitim çalışmalarına ilave fabrikalarında her hafta toplantı yaptıklarını anlatan Tonkul, “Sürekli İyileştirme ve Sonsuz Geliştirme Ekibi adını verdiğimiz birim ile toplantılar yaparak, fabrikamız ve mağazalarımızdaki personelin gelişimine katkı sağlayacak kararlar alıyoruz” şeklinde konuştu.

“Lokum ikramımız sürüyor”

İlk mağazalarını açtıklarından beri misafirlerine gelenek haline gelmiş lokum ikramlarının devam ettiğini söyleyen Tonkul, “İlave olarak mağazalarımıza kahve içme bölümü oluşturarak, müşterilerimize ücretsiz Türk kahvesi ikram ediyoruz. Büyük mağazalarımızda da çocuklar için oyun alanları yaptık, aileleri alışveriş yaparken ve kahvelerini içerken çocuklarıda oyun parklarımızda vakitlerini geçiriyor. Bunlar gibi bir kuruyemişçiden beklenmeyen hizmetler akılda kalıcı ve farklılık yaratıcı. Diğer bir farklılığımız ise kuruyemişlerimizin tümünü sıcak- taze olarak satışa sunmamız. Isıtılmış bir ürün daha sonra tekrar ısıtılmaz, dolayısıyla tazeliğini ve nefasetini kaybetmez” dedi. Firmalarının yeni ürünler imal etme noktasında da hassas olduğu değerlendirmesini yapan Tonkul, “Müşterilerimizi yeni çesitler sunmak, bizim gelişen yüzümüzü yansıtır. Manisa'da satışa sunduğumuz çikolata kaplamalı mesir lokumu ve drajesi büyük ilgi gördü. Bütün mağazalarımızda da çikolata kaplamalı cevizli incir ve incir döneri gibi farklı ürünleri sektöre kazandı”şeklinde konuştu.

“Personel sayımızı artıracağız”

Firmalarının 32 yıl önce, sekiz kişilik bir ekiple, Aydın’da tek mağaza ile hizmete başladığını ifade eden Tonkul, “Şu an için mevcut 355 olan personel sayımızı, yeni üretime açılacak ek binamızla birlikte 400’e çıkarmayı hedefliyoruz. İlk yıllarda ürün yelpazemiz sadece kuruyemiş çeşitlerinden oluşmaktaydı. Tek servis aracıyla her gün mağazamıza ürün tedarikini sağlıyorduk. Şu an ise yine ürün tazeliğinden taviz vermeden, günlük sevkiyatlarımız devam ediyor. Ürün yelpazemize kuruyemiş çeşitlerinin yanında, lokum ve şekerleme çeşitlerini de ilave ederek, yaklaşık 450 çeşit ürünü kendimiz üretip mağazalarımızda müşterilerimize sunuyoruz “dedi.

Bütün mağazaların idaresi ve işletmesinin kendilerine ait olduğunu söyleyen Tonkul, bayilik veya franchising vermedilerinin altını çizdi. Tonkul, “Üretmiş olduğumuz tüm ürünlerimizi sadece kendi mağazalarımızda satışa sunuyoruz, toptan satış yapmıyoruz. Her gün yurtiçi ve yurtdışından franchising talepleri ve toptan ürün talepleri geliyor. Ürün kalitesi ve müşteri hizmetini en üst düzeyde tutmak ve devamlılık arz etmesi için franchising sistemini ve toptan satışı düşünmüyoruz ”diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mağaza sayısı hızla artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız