Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 Avrupa’da ustası olduğu pizzayı, kasabadaki hemşehrileri için yapıyor
 
KONYA - Pizza ustası Metin Kayhan (36), on yıl boyunca Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç’te elde ettiği deneyimlerini, Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesindeki hemşehrilerine hizmet için kullanıyor. Kayhan, itina ile yaptığı pizzaları hemşehrilerinin beğenisine sunuyor.

Yaklaşık 50 yıl önce Kulu’dan İskandinav ülkelerine göç eden vatandaşlar çeşitli iş kollarında meslek sahibi oldu. Çalışmak için 10 yıl önce gittiği Norveç'te pizzacılık yapan Metin Kayhan, 2009 yılında memleketi olan Kulu'nun Tavşançalı beldesine dönerek dükkan açmış. Norveç'te öğrendiği teknikle yaptığı pizzaların hemşehrilerinin beğenisini kazandığını kaydeden Kayhan, çevre belde ve köylerden de sipariş aldığını belirtti.

Pizza kültürünün Anadolu'nun birçok köşesinde bilinmediğini ancak Kulu'dan Norveç'e giden ustaların açtığı pizza restoranları sayesinde ilçede çok yaygın olduğunu dile getiren Kayhan, 3 yıldır Tavşançalı beldesinde pizza restoranı işlettiğini ve işlerinden memnun olduğunu ifade etti.

Özellikle Tavşançalı’dan Avrupa’ya giden gurbetçilerin kasabaya tatil için geldiği yaz aylarında, işlerinin çok yoğun olduğunu aktaran Kayhan, diğer zamanlarda da haftanın 7 günü hizmet verdiklerini söyledi. Kulu merkez ve Tuzyaka, Zincirlikuyu, Celep kasabalarından da müşterileri olduğunu aktaran Kayhan, kasaba dışındaki müşterilerin gelmeden önce siparişlerini telefonda verdiklerini kaydetti.

Pizzada her çeşit sebze ve yiyeceğin kullanılabildiğini anlatan Kayhan, Türkiye’de pizzanın fabrikasyon ve ambalajlı şekilde tüketiciye ulaştığını belirterek, kendisinin pizzacılıkta iddialı olduğunu söyledi.

Kayhan, "Biz tamamen taze hamur ve elde yapılmış olarak müşteriye sunuyoruz. Pizzanın lezzetindeki püf noktası özel sosu ve hamurudur. Ben bazı büyük şehirlerde özellikle tadına ve yapılışına bakmak için yediğim pizzalardan bir lezzet almıyorum. Bu işi orijinal haliyle en güzel bizler yapıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
31.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Avrupa’da ustası olduğu pizzayı, kasabadaki hemşehrileri için yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız