Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Gübre sektörü Afyon’da masaya yatırıldı

GÜBRETAŞ, Gübre ve Gübreleme Semineri’ni bu kez Afyon’da gerçekleştirdi. Seminerde konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, bilinçli tarımın önemine inandıklarını ve bu nedenle çiftçilere tarımsal üretimle ilgili eğitimler verdiklerini kaydetti.
Gübre sektörünün öncü firması olan Gübre Fabrikaları Türk A.Ş. (GÜBRETAŞ), İyi Tarım Uygulamaları’na yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Gübre ve Gübreleme Semineri’ni Afyon’da yaptı.

GÜBRETAŞ tarafından organize edilen seminer, Afyon Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı. Seminere GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, İzmir Bölge Satış Müdürü İrfan Karakaya, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Müsürler, Afyon Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürü ve Afyon Ziraat Borsası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Bolat, , Afyon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdoğmuş, Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği Bölge Müdür Yardımcısı Sezai Uğur ve bölgedeki köylerde tarım danışmanı olarak görev yapan 170’e yakın TARGEL ziraat mühendisi ile tarım il müdürlüğü personeli katıldı.

Seminerde konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, 2011’in GÜBRETAŞ açısından rekor yılı olduğunu belirtti. 2011 yılında gerçekleştirdikleri 1 milyon 543 bin ton ile rekor kırdıklarını kaydeden Okutan, sektörde yüzde 30 pazar payına sahip ulaştıklarını vurguladı.

Bilinçli tarımın yaygınlaşması eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Okutan, Türkiye’nin dört bir yanına dağılan uzman ziraat mühendisleri, köy kahveleri ve köy odaları ile tarlalara kadar gidip çiftçilere tarımsal üretimle ilgili eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda geçen yıl 1400’e yakın noktada yapılan bilinçli tarım toplantılarıyla 100 bin civarında çiftçiye eğitim verdiklerini getiren Okutan, GÜBRETAŞ’ın sosyal sorumluluk yaklaşımıyla uzun zamandır sürdürdüğü İyi Tarım Uygulamalarına yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını da hızla devam ettirdiğini ifade etti. Okutan, Afyon’da gerçekleştirilen seminerin de bu çalışmanın bir parçası olduğunu ve GÜBRTEAŞ’ın 60. kuruluş yılı olan 2012’de bu çalışmaların artarak sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

GÜBRETAŞ’ın sektördeki konumunu anlatan ve yatırımlarından bahseden Tahir Okutan, gübre sektörü ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Okutan’ın konuşmasının ardından GÜBRETAŞ bünyesindeki uzman ziraat mühendisleri, bilinçli gübreleme ve sıvı-toz ürünlerle ilgili olarak seminerler sundu.

Ekleme Tarihi
31.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gübre sektörü Afyon’da masaya yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız