Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Badem ağaçları kış ortasında çiçek açtı
 
MERSİN -Mersin'in Aydıncık ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Yurdun bir çok bölgesinde yoğun kar yolları ulaşıma kapatırken Aydıncık'ta bahar havası yaşanıyor.

Türkiye'nin birçok bölgesiyle birlikte Mersin'in de bazı ilçeleri kara kışa teslim olurken, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur da ise bademler çiçek açtı.

Hafta sonundan itibaren yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan olumsuz hava koşulları Mersin'in bazı ilçesinde de etkisini sürdürüyor.

Aydıncık hal esnaflarından Turgut Dut, ''Güneşi görerek aldanan badem ağaçlarının çiçeklerinin meyveye dönüşmesi havaların sıcak gitmesine bağlı. Havalar soğursa çiçekler dökülür ve bu sene tekrar çiçek açıp meyve vermesi zor olur.'' dedi.

Yurt genelinde etkili olan kara kışa rağmen Aydıncık'ta Ilıman bir havanın yaşandığına işaret eden Aydıncıklı üretici Hasan İnce, "Akdeniz Bölgesinin iklimi nedeniyle burada kışlar ılık geçiyor. Şuan tüm yurtta şiddetli bir kış mevsimi yaşanmakta. Ancak Aydıncık'ta aşırı bir olumsuzluk yaşanmadı. Yağışların ardından hava sıcaklıklarının da biraz artması nedeniyle badem ve erik ağaçları çiçek açtı. Olumsuz hava koşullarının bölgemizde etkili olması halinde erken çiçek açan ağaçları soğuk vurabilir. Bu da biz üreticileri zor durumda bırakır." diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Badem ağaçları kış ortasında çiçek açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız