Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇAYKUR, dünya markası olmayı hedefliyor -Genel Müdür Sütlüoğlu: ''Hedefimiz Rize çayını ve ÇAYKUR'u dünya markası yapmak. Bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Çünkü elimizde çok güçlü, değerli bir ürün var'' -''ÇAYKUR aslında çay üreten ve satan bu yapıdaki dünyanın en büyük şirketi. Dev bir şirket'' -''Afrika, Arap ülkelerinin tamamında yer almak istiyoruz. Suudi Arabistan'da çalışmalar başladı. ABD'ye çay veriyoruz ama miktarını artırmak istiyoruz. Uzak Doğu, Güney Amerika, kısacası dünyanın her alanı ilgi alanımızda''



RİZE (A.A) - Hızır Hacısalihoğlu - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize çayını ve ÇAYKUR'u, dünya markası yapmayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz.
 
Çünkü elimizde çok güçlü, değerli bir ürün var'' dedi
 
Sütlüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un 47 yaş çay, 3 paketleme ile bir de ana tamir fabrikası bulunduğunu, ayrıca 9 pazarlama bölgesi ve 176 bayi ile Türkiye genelinde çaylarını pazarladıklarını söyledi.
 
Yurt dışı satışlarını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Sütlüoğlu, ''Türk çayının dünya çapında marka olması için çalışmalar yapılıyor. Bu konuda 2023 yılı hedef olarak konulmuş. Biz de ÇAYKUR olarak hiç girmediğimiz pazarlara girmeye çalışıyoruz. Yeni ülkelere çay satmaya başladık. Hedefimiz Rize çayını ve ÇAYKUR'u dünya markası yapmak. Bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Çünkü elimizde çok güçlü, değerli bir ürün var. Bu ürünün özelliklerini tanıtabilir, doğru pazarlama yapabilirsek, iç ve dış pazara ulaştırabilirsek büyümemek için bir neden yok'' dedi.
 
Yurt dışında yeni pazarlar edinebilmek ve tanıtım için özellikle yurt dışındaki tüm fuarlara katılmaya çalıştıklarını dile getiren Sütlüoğlu, ''Çünkü artık ticaret fuarlarda şekilleniyor. Yurt dışındaki fuarların tamamına katılma gayretindeyiz. Bu fuarlarda görüşmeler, bağlantılar yapıyoruz. Fuarlar son derece faydalı oluyor. Fuarlarla ilgili hükümet desteği de var. Fuarlar sayesinde Çin'e çay vermeye başladık. Rusya ile anlaşmalar yaptık. Cezayir, Tunus, Libya ile bağlantı kurduk. Yakında bu ülkelere de çay vermeye başlayacağız. Kalite ödülünü almak için gittiğim Londra'da yaptığım görüşmede, bayilik anlaşması gerçekleştirdik. Çayımız İngiltere'ye de gitmeye başladı'' diye konuştu.
 
Sütlüoğlu, yurt dışında yeni pazarlara girmek ve büyümenin çok zor bir iş olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
''Koca bir ülkeye bir konteynerle başlıyor, bunu artırmaya çalışıyorsunuz. ÇAYKUR Türkiye'de çok büyük bir marka. Ama yurt dışında bilinmiyor, tanınmıyor. Türkiye'de böyle büyük bir marka olduğu, bu kadar büyük miktarda çay ürettiği dış ülkelerde bilinmiyor. Bunları anlattığımızda hayret ediyorlar. ÇAYKUR aslında çay üreten ve satan bu yapıdaki dünyanın en büyük şirketi. Dev bir şirket. Bizi küçük bir şirket, bir fabrikası, birkaç atölyesi olan bir firma gibi düşünüyorlar. Ama anlattığımda ve incelediklerinde, gücümüzü gördüklerinde tavırları değişiyor. Bu da işimizi kolaylaştırıyor.
 
Ancak tanıtıma çok önem vermemiz gerekiyor. Çünkü yüzlerce yıl o bölgelere hakim olan firmalar var. Bunların hakim olduğu bir pazara girip geniş bir yer elde etmek zor. Dantel işler gibi sabırlı ve uzun bir çalışmayı gerektiriyor ama başlamak çok önemli. Bazı ülkelerde başlangıcı yaptık. Bu yıl yeni ülkeler, yeni pazarlar bulmaya çalışıyoruz. Afrika, Arap ülkelerinin tamamında yer almak istiyoruz. Suudi Arabistan'da çalışmalar başladı. ABD'ye çay veriyoruz ama miktarını artırmak istiyoruz. Uzak Doğu, Güney Amerika, kısacası dünyanın her alanı ilgi alanımızda. Bu ülkelerin bazılarında çay üretiliyor ancak bizim çayımız gibi doğal değil. Hepsinde haşere mücadelesi yapıldığı için pestisit veya başka katkı maddeleri var. Rakipsiz konumda olan çayımızı dünya pazarlarına açmak, daha da büyümek için gayret gösteriyoruz.''

-Organik üretim Türk çayını rakipsiz yapıyor-


En kısa zamanda tüm çay bahçelerinde organik üretime geçerek, çok daha güçlü bir ürünle dünya pazarlarına çıkmak istediklerini ifade eden Sütlüoğlu, ''Çayımız şimdi 14 ayar altınsa, organiğe geçildiğinde 24 ayar altın değerinde, rakipsiz bir ürün olacak. O zaman çok daha büyük avantaj sağlayacağız. Bu dünyada marka olmak için önemli. Çay üreticisi diğer ülkelerin organik çay potansiyeli ya bulunmuyor veya çok az. Dünyada üzerine kar yağan tek çay ülkemizde. Çayımızın tamamının organik olma potansiyeli var'' diye konuştu.
 
Sütlüoğlu, ÇAYKUR olarak geçen yıl 2 bin ton civarında ihracat gerçekleştirdiklerini, bu yıl hiç olmazsa yüzde 100'lük bir artışla ihracatlarını 4 bin tona çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ekleme Tarihi
01.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ÇAYKUR, dünya markası olmayı hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız