Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Besas 

BESAŞ'tan 50 gramlık tuzsuz ekmek 


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş.'nin (BESAŞ) 50 gramlık tuzsuz ekmek üretimine başladığı bildirildi.
 
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin üçüncü, Bursa'nın ise en büyük üretim tesisi olan BESAŞ, kaliteli ve ekonomik hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor.
 
Ürün yelpazesini günden güne genişleten BESAŞ, ayçekirdekli, kepekli, çavdarlı, tam buğday, zeytinli, haşhaşlı, mısırlı, yulaflı, roll, ruşeymli, ve tam tahıllı tüm çeşit ekmeklerinin yanında, 30 kuruştan tekli ambalajlar halinde 50 gramlık tuzsuz ekmek üretimine başladı.
 
BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, tuzsuz ekmeğin sağlık açısından çok faydalı olduğunu belirterek, ''Şeker hastalığının kontrolünü sağlayan, kalp damar hastalıkları riskini azaltan, tansiyonun dengede tutulmasına katkı sağlayan tuzsuz ekmek, ayrıca enerji değerinin düşük olmasından dolayı da zayıflamak isteyenler için vazgeçilmez bir besin. Tokluk hissi vermesi nedeni ile açlığı geciktiren yeni ürün, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltıyor'' dedi.
 
Günlük üretilen 250 bin ekmeğin 15 bin adedinin çeşit ekmeklerden oluştuğunu ifade eden Bektaş, ''Günden güne yenilenen ekmek çeşitlerinde kaliteden asla ödün vermiyoruz. Hijyen kurallarına uygun olarak denemeleri yapıp, daha sonra üretimine geçiyoruz. Vatandaşlarımız tuzsuz ekmek taleplerini bayilere ileterek temin edebilirler. Hastane ve fabrikaların toplu taleplerini de karşılayabilecek durumdayız'' şeklinde konuştu. 

Ekleme Tarihi
02.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: BESAŞ'tan 50 gramlık tuzsuz ekmek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız