Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manavgatlı heyetten Florida 

Manavgatlı heyetten Florida'ya mango gezisi
 
ANTALYA - Antalya Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü heyeti, ABD'nin Florida eyaletinde tropikal meyve yetiştiriciliği üzerine incelemede bulunacak.
 
Manavgat'tan ABD'ye gidecek heyet Florida'nın Tallahassee, Miami, Tampa, Jacksonville, Hialeleh ve Orlando kentlerinde mango meyvesi yetiştiriciliği üzerine yerinde inceleme yaparak Manavgat'a adaptasyonunu araştıracak.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, ilçede, Manavgat Kaymakamlığı öncülüğünde hazırlanan mango meyvesi yetiştiriciliği üzerine hazırladıkları projenin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edildiğini söyledi. Mangon yetiştiriciliği ile ilgili Manavgat'ın 78 köyünde iklim, hava durumu, sıcaklık, yetişme alanı ve toprak yapısı ile ilgili geniş çaplı araştırma yaptıklarını anlatan Tuncel, yapılan araştırma hususunda ilçenin iklim ve toprak yapısının tropikal meyve yetiştiriciliğine çok uygun olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.
 
Tuncel, "Mango meyvesi yetiştiriciliği üzerine çalışmalarımıza başladık. Çalışma kapsamında Florida'da Mango yetiştiriciliği üzerine yerinde incelemede bulunacağız. Yetişme alanları konusunda geniş çaplı araştırma yapacağız. Yerinde ziyaretle ilgili yazışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.(CİHAN)

Tuncel, mango meyvesinin yetişme alanı, kalitesi ve meyvenin yapısına göre dünyanın değişik ülkelerinde fidanının tanesi 29 ile 129 Dolardan satıldığını söyledi. Türkiye'de mangonun meyve tanesinin 6 liradan alıcı bulduğu bilgisini veren Tuncel, Manavgat'ta meyve yetiştiriciliğine başlanılması ile birlikte bu rakamın Antalya bölgesinde kademeli olarak 2 liraya düşeceğine inandıklarını kaydetti.

Ekleme Tarihi
02.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Manavgatlı heyetten Florida'ya mango gezisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız