Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Eylül 2025 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilciliği Rasim Yılmaz IcerikbannerUrl

Don Mağduru Çiftçi Çaresiz

NİĞDE (İHA) - TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Niğde İl Temsilciliği Rasim Yılmaz, 2090 sayılı tabi afetlerden zarar gören çiftçilere yardımlar hakkındaki kanununun çiftçiye yardım yapılmasın diye büyük bir titizlikle dizayn edildiğini ileri sürdü.

Yılmaz, "Yürürlükte olan kanuna göre, çiftçimiz bütün mal varlığının en az yüzde kırkını kaybedecek, Daha sonra İl Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğü tarafından çeşitli finans kuruluşlarına ve kooperatiflere yazı yazılacak eğer bunlardan herhangi birisi mağdur olan çiftçiye , yani malvarlığının yüzde kırkından fazlasını kaybeden üreticiye, ben bu çiftçimize kredi veririm derse çiftçimiz yinede bu yardımı alamayacak. Hadi diyelim ki hiçbir finans kuruluşu da "ben bu çiftçiye kredi vermem" dedi.

Yapılacak yardım, tarım tesisinin yeniden yapılanması için harcanacak tutarının yüzde yetmişini aşamaz hükmü var. Geri kalan yüzde otuzunu bu çiftçi nereden bulacak.
 
Böyle bir kanun olur mu.. 2002 den beri ülkeyi yöneten ve ileri demokrasi naraları atan siyasi iktidar bu kanunu nasıl görmezden gelir" şeklinde konuştu.

"Anayasanın 135. maddesine dayanarak kamu yarına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak bu kanunun yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" diyen Yılmaz, " Geçtiğimiz aylarda don afetiyle zarara uğrayan Niğdeli patates üreticilerimizin zararının karşılanmaması işte bu kanundaki çarpıklıklar nedeniyle olmuştur. Çiftçilerimizden neredeyse kaf dağından kar getirmesini isteyen 2090 sayılı kanun TBMM de yeniden görüşülüp Türk tarımına yararlı bir hale getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
02.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Don Mağduru Çiftçi Çaresiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız