Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

AKHİSAR DOĞUCA KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

MANİSA (İHA) - Akhisar ilçesi Doğuca köyündeki koyunlarda, halk arasında geyik hastalığı olarak bilinen Epizootic Haemorrhagic Disease teşhis edildi. Hastalığın, küçükbaş hayvancılık işletmesinde hastalanan koyunlardan Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce alınan marazi maddelerin Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderilmesi neticesinde teşhis edildiği bildirildi.
 
İlçe Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Akif Şenyürek, 5996 sayılı Kanun ve Bakanlık mevzuatları gereğince Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararı ile köyde idari ve fenni tedbirlerin alınarak karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığını belirtti. Hastalığın ülkemizde 2007 yılı Haziran ve Temmuz aylarında Aydın ve Muğla illerinde sığırlarda, 2008 yılı temmuz ayında Denizli ve İzmir illerinde koyunlarda teşhis edildiğini anlatan Şenyürek, şöyle konuştu: "İlçemizde ilk defa bu hastalığa rastlandı. Hastalığa karşı henüz geliştirilmiş bir aşı bulunmuyor. Hastalığın kontrolü için sokucu sineklerle mücadele yapılması gerekiyor."

Şenyürek, hastalığın daha çok geyiklerde ölümle seyrettiğini, sığırlarda klinik tablonun ender olarak görüldüğünü ancak sporadik salgınlarda ölüm oranının yüzde 10'a kadar ulaşabildiğini, koyunlarda ise genellikle klinik tablo görülmediğini ifade etti. 

Ekleme Tarihi
02.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Akhisar Doğuca Köyü Karantinaya Alındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız