Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Suruç’ta sulama öncesi suya hazırlık toplantısı

GAP eylem planı içerisinde sulamaya açılacak alanların suya hazırlık çalışmaları devam ediyor.İnşaat çalışmaları devam eden 94 bin hektarlık Suruç Ovası Pompaj sulaması için suyun işletme bakım ve yönetimi, suyun etkin kullanımı, yetişecek ürün deseni, yetiştirme teknikleri konularında hazırlık toplantısı yapıldı.
 
 

Suruç Kaymakamlığı ve GAP idaresinin ortak hazırladığı program Suruç Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut, GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürlüğü yetkilileri, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) , Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü , Tarım İl ilçe Müdürlüğü ve Ziraat Odasından temsilciler katıldı. Karşılıklı bilgi alışverişin yapıldığı toplantıda ön hazırlık çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıda GAP Tarımsal Eğitim ve Yayın Projesi (GAP-TEYAP) Ekip lideri İbrahim Hakkı Gürbüz sulamaya açılacak alanlarda tarımsal eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına ve bu konuda hizmet veren başta çiftçi örgütleri olmak üzere kurum ve kuruluşların kapasitelerinin artırılması ve eğitilmesi konularında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Suruç Pompaj Sulama Suyu projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri temsilcisi 17 kilometrelik tünel inşaatının 6 kilometresinin tamamlandığını Sağ ve Sol ana iletim kanallarının ihalelerinin yapıldığı ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Hüseyin Arslan, ”Bölgede yapılacak araştırma çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek Suruç’ta çok iyi çalışmalar yapmak istiyoruz. ”Dedi.

Suruç ovasının sulanması ile ortaya çıkacak sorunları önceden tespit etmek için toplandık diyen Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut,” . Kurum ve kuruluşlarımızla birlikte birtakım kararlar aldık.” Dedi.

Suruç çiftçini sulamaya hazırlamak için bir araya geldiğini söyleyen GAP İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, ”Hedefimiz buradaki çiftçinin tarımda maksimum gelir etmesi için alana inip ilerde yaşanacak sorunların yerinde tespit edilmesidir.” Dedi.

Ekleme Tarihi
03.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Suruç’ta sulama öncesi suya hazırlık toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız