Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Coca Cola İçecek’ten Aşkabat’ta 25 milyon dolarlık ek yatırım 

Coca Cola İçecek’ten Aşkabat’ta 25 milyon dolarlık ek yatırım

Anadolu Grubu, 15 yıldır faaliyet gösterdiği Aşkabat’taki Coca-Cola İçecek fabrikasının kapasitesini iki katına çıkardı. Fabrikaya 25 milyon dolar tutarında ek yatırım yapan Anadolu Grubu, Türkmenistan’daki gazlı içeçek pazarında 37 milyon ünite kasa üretim kapasitesine ulaştı.


Ek yatırımın açılışını yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Bu fabrika Türkmenistan’da yapılacak yatırımların işaret fişeğidir” derken, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da, Türkmenistan’daki yatırımları daha da arttırıp, komşu ülkelere ihracat yapacaklarını söyledi. Özilhan, şöyle devam etti:

“Bu yatırım artan güvenin göstergesidir. Bu yatırımla diğer girişimcilere öncülük ediyoruz. Anadolu Grubu olarak geniş yelpazede yatırımlarımız var. İçecek sektöründe 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyoruz. 1969 yılında Türkiye’de kurduğumuz fabrikamızdan bugün 43 fabrikaya ulaştık. 15 ülkede 600 milyon tüketici kitlesine ulaşıyoruz.

Bu coğrafyada bölgesel bir güç konumundayız. Yatırımlarımızın bulunduğu ülkeler arasında Türkmenistan’ın ayrı bir önemi var. Hep destek gördüğümüz ata yurdumuzda Türkmen kardeşlerimizle omuz omuza çalışmak mutlu ediyor.”

Coca-Cola İçecek Uluslararası Operasyonlar Başkanı Hüseyin Akın da, “Orta Asya ve Ortadoğu’da 10 ülkede 20 fabrikası ve 9 bin çalışanı olan Coca-Cola Türkmenistan Bottlers 15 yıldır Türkmenistan’da faaliyet gösteriyor. İşbirliğimizi birlikte daha ileriye götüreceğiz. Bu çerçevede 15 milyon ünite kasayla faaliyet gösteren fabrikayı büyüttük. 25 milyon dolarlık yatırımla üretim kapasitesini iki katına çıkardık” bilgisini verdi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Coca Cola İçecek’ten Aşkabat’ta 25 milyon dolarlık ek yatırım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız