Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Hatay'da meralar su altında kaldı
 
 
 HATAY - Hatay’da etkili olan sağanak yağışların ardından gelen su baskınları başta Hatay Havaalanı olmak üzere birçok köyün yanı sıra yüz binlerce dekar tarım arazisini de sular altında bıraktı.
 
Hatay Havaalanında başlatılan su tahliye çalışmaları devam ederken, su seviyesindeki 9 cmlik azalış çalışmaların olumlu yönde ilerlediğine işaret olarak gösteriliyor. Su baskınlarından Hatay genelinde birçok köy de olumsuz etkilendi. Özellikle havaalanına yakın olan Gülova, Comba, Kurtuluş köylerinde su baskınlarından dolayı birçok ev zarar gördü. Taşkından en çok etkilenen Kurtuluş köyüne iş makineleri dışında araçlarla ulaşım yapılamıyor.
 
 
 
 
 
Su baskınından etkilenen Gülova Köyü halkı da yaşananlardan dolayı şaşkın ve çok büyük zararları olduğunu söylüyorlar. Köydeki sular yavaş yavaş çekilmeye başlarken derin alanlarda kalan su birikintileri çocukların oyun alanı haline geldi.. Oluşan küçük göletleri ayrıca ördeklerinde vazgeçilmez mekanı olmuş durumda.
 
Suların tüm araziyi kaplaması sonucu, büyük bölümü hayvancılıkla geçinen köylüler hayvanlarını otlatacak alan bulmakta da sıkıntı yaşıyor.
 
Hasarlarının çok olduğunu dile getiren köylülerden Hacı Arslan, "Valla hasarımız çok, yolumuz bile hasarlı. Suyumuz içilmiyor, yani arazilerimizi görüyorsunuz, her tarafımız batmış durumda” diyerek yaşananlara isyan etti.
 
Kendilerinden daha kötü durumda olan köyler bulunduğunu söyleyen Mehmet Öztürk ise; “Gördüğünüz gibi Amik gölü hortlamış durumda. 15 bin dekardan fazla arazimiz su altında, hayvanlarımızın şu anda otlayacağı alanlar da su altında, bu nedenle hayvanlarımız bir köşeye sıkışmış. Köyün yüzde 50’si hayvancılıkla uğraşıyor. Bizden daha aşağıda olan köylerin yarısı gitti, genellikle batıyor." diyerek sözlerini tamamladı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hatay'da meralar su altında kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız