Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakan Eroğlu: Şeker Fabrikası, SEKA gibi olmayacak  

Bakan Eroğlu: Şeker Fabrikası, SEKA gibi olmayacak 

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, özelleştirilmesi gündemde olan Afyon Şeker Fabrikası'nın, SEKA Çay Kâğıt Fabrikası gibi olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Eroğlu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüşme halinde olduklarını, bir zamanlar kapasitesinin üzerinde işçi alınarak zarar eden özelleştirildikten sonra da kapanan SEKA gibi olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Eroğlu, “Babamın pancar sattığı, bizim pancar topladığımız yerler buralar. Bizim de fabrikamız burası. Ben de içinizden çıkan birisiyim. Belli bir noktaya geldi en az 5 yıl tam kapasite çalışma mecburiyeti, elemanların istihdam edilmesi, memurların yatay geçmesi, işçiler düşünülüyor. Şimdiye kadar geciktiğini de düşünüyorum.” dedi.


Afyonkarahisar’a bütün kamu yatırımlarında 3,5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını ifade eden Eroğlu, “2003 yılında devletin toplam yatırım bütçesinin 5 milyar TL olduğunu biliyorum. Geçmişteki ödeneklerle şimdikiler karşılansın. Akdeğirmen Barajı 70 yılda bitecekken biz 25 milyon ödenek sağladık, bitirdik, suyu verdik. Bize bir takım projeler getirin. Bu şehri hep beraber yönetmemiz gerekir.” diye konuştu.

Eroğlu, yeraltı suyunda birlikleri desteklediklerini 100 milyon TL’lik imkân sunarak bütün köylülerin 202 bin dekarlık alanda sulu tarıma açılacağını kaydetti. Eroğlu, gelecek yıl Afyonkarahisar’da bütün alanların damla sulama sistemine geçeceğini, bilgisayardan akıllı sistemle araziler sulanacağını dile getirdi.

Üniversitenin de hızla geliştiğini, diş hekimliği ve hukuk fakültesi açıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, turizm fakültesi için YÖK’e başvuru yapıldığını ve Fizik Tedavi Hastanesi'nin de açılmak üzere olduğunu aktardı.

Ekleme Tarihi
05.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bakan Eroğlu: Şeker Fabrikası, SEKA gibi olmayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız