Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

“ÇELTİKTE YÜZDE 8 OLAN KDV YÜZDE 1’E İNMELİ”
 

Pirinçteki KDV oranının diğer tahıllara göre yüksek olmasının hem üreticiyi hem de fabrika sahipleri ile pirinç tüccarlarını zor durumda bıraktığını belirten OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, çeltik sektörünün her geçen yıl zayıfladığını ifade etti.
 
Osmancık’ta çeltik üreticileri ile fabrika sahipleri Osmancık Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (OSMİAD) düzenlediği toplantıda bir araya geldi.
Çeltik sektörünün sorunlarının konuşulduğu toplantıya Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, Osmancık Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Çıplak, AKP İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, çeltik üreticileri ile fabrika sahipleri ve pirinç tüccarları katıldı.
 
Pirinçteki KDV oranının diğer tahıllara göre yüksek olmasının hem üreticiyi hem de fabrika sahipleri ile pirinç tüccarlarını zor durumda bıraktığını belirten OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, çeltik sektörünün her geçen yıl zayıfladığını ifade etti.
 
Pirinçteki KDV'nin diğer tahılların seviyesine düşürülmesini isteyen Sakin Bilge, “İlçemizdeki en gelişmiş sektör olan çeltik sektörü Türkiye için küçümsenmeyecek derecede önem arz eden ve dikkat çeken bir sektördür. Ülkemizde pirinç tüketiminin yaklaşık yüzde 30'unu ilçemiz karşılamaktadır. Bugün Osmancık pirincinin ünü ülkemizin sınırlarını aşmış durumdadır. Ancak ilçemizdeki pirinç üreticisi, fabrika sahipleri ve pirinç tüccarları her geçen gün daha zor şartlarda ticaret yapmaktadır.
 
2011 yılında pirinçteki randımanın yüksek olmasına rağmen hem ekim alanlarımızın daralması, hem de piyasadaki anormal dengeler nedeniyle çeltik sektörü yeni yıla zor şartlar içerisinde girmiştir. Ülkemiz için önemli olan bu sektörün sıkıntıları dikkate alınmalı ve acil olarak pirinçte yüzde 8 olan KDV, aynı buğdayda ve diğer tahıllarda olduğu gibi yüzde 1 oranına düşürülmelidir” dedi. (İHA)

Ekleme Tarihi
08.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: “Çeltikte Yüzde 8 Olan Kdv Yüzde 1’e İnmeli”




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız