Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Anadolu Ajansı, Güvenilir Gıda Spotlarını haberleştirdi

Kamuoyunda büyük beğeni toplayan kamu spotlarımız medya kuruluşlarının da dikkatini çekti. Anadolu Ajansı,kamu spotunu haber yaparak, abonelerine servis etti

Kamuoyunda büyük beğeni toplayan kamu spotlarımız medya kuruluşlarının da dikkatini çekti. Anadolu Ajansı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan kamu spotlarını haber yaparak, abonelerine servis etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda güvenliği konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hazırladığı ilk kamu spotu, televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı.

Hikayesi animasyonla desteklenen kamu spotunun senaryosundan yönetilmesine, çiziminden seslendirilmesine ve oyuncularına kadar tüm aşamalarında, Bakanlığın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi personeli görev aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yayımlanan 102 yönetmelikle, üretimden tüketime gıda güvenliği kapsamında başlayan yeni dönemi vatandaşlara anlatmak ve ''Alo 174 gıda hattı''nı tanıtmak amacıyla Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi tarafından toplam 5 kamu spotu hazırlandı.

Salata yemek isteyen bir kadının salatasının sağlıklı ve güvenli olup olmadığı konusunda kafasındaki soru işaretlerinin yanıtlanmasını konu alan ilk kamu spotu ''İçiniz rahat olsun. Güvenilir gıda için her adımın takipçisiyiz'' sloganıyla yayınlanmaya başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Recep Tezgel, 2012 Ocak ayı itibarıyla Bakanlığın 102 yeni yönetmelikle güvenilir gıdaya ulaşmada yeni bir sayfa açtığını, bundan hareketle Bakanlık olarak ilk kamu spotunu tamamen kendi imkanlarıyla çektiklerini anlattı.

Akademisyenlerin kamu spotlarının özellikle son dönemde ''korku ve öğreti aşıladığı'' yönündeki eleştirilerine de değinen Tezgel, bu eleştirileri göz önünde bulundurarak spotun öğreti aşılayan değil, yol gösteren bir nitelik taşımasına özen gösterdiklerini dile getirdi.

Tezgel, gıda güvenliği konusunda tarladan sofraya üretim ve tüketim zincirindeki bütün halkaların bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kamu spotunun hazırlanmasında görev alan grafiker Tülay Yonar ise, daha farklı bir bakış açısıyla hazırladıkları kamu spotlarında reel karakterle birlikte çocukların da sevebileceği animasyon ve daha canlı renkler kullandıklarını anlattı.

İkinci kamu spotunda oyunculuk yapan Fatih Yonar da, Bakanlığın çalışanları olarak dışarıdan herhangi bir yardım almadan çekimlerin tüm aşamalarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kamu spotlarını hazırlayan ekipten yönetmen Sebahat Coşkun ise, ilk kamu spotunda ''huzurla yiyin, içiniz rahat olsun'' mesajını halka ulaştırmak istediklerini söyledi.
 
Öte yandan Bakanlık, güvenilir gıda için atılan yeni adımları halka anlatabilmek için billboard, afiş ve liflet çalışmasına da başladı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Anadolu Ajansı, Güvenilir Gıda Spotlarını haberleştirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız