Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yumurta oyunu 

Yumurta oyunu

Ukrayna’da, kuş gribi nedeniyle yumurta ambargosu var. Ancak yumurtalara ‘’Türk Malı’’ damgası basılarak, ambargonun delindiği bildirildi.


ANKARA - Kuş gribi hastalığından dolayı Ukrayna’ya konan yumurta ihracatı ambargosunun delindiği bildirildi. Bu ülkede üretilen yumurtaların, ‘’Türk malı’’ damgası vurularak ihraç edildiği öne sürülüyor.

CHP Afyon milletvekili Ahmet Toptaş TBMM’de yaptığı açıklamada, Irak’a gitmek üzere sınırda bekleyen TIR’larda, üzerinde ‘’Made in Turkey’’ yazılı, tonlarca yumurta olduğunu bildirdi. Toptaş, bu yumurtalardaki kuş gribi hastalığı tehlikesine dikkat çekerek şu uyarıda bulundu

‘’Ukrayna, Türkiye'nin en büyük yumurta ihracat pazarı olan Irak’a, kuş gribi tehlikesi nedeniyle doğrudan ihracat yapamamaktadır. Ukrayna’nın ihracat için gönderdiği TIR’lara Zonguldak’ta el konulmuştur. Ancak, Irak sınırında üzerine “Türk malı” yazdıkları Ukrayna yumurtasını göndermek üzere TIR’’lar bekliyor. Bu yumurtalar Türk malı olarak Irak’a geçerse ve kuş gribi vakaları da gerçekleşirse, Türkiye'nin bundan sonra Irak’a ya da herhangi bir yere yumurta ihracatı yapamayacağı açıktır. Bakanlığımız bu konuda bir tedbir almış mıdır? "
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yumurta oyunu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız