Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sarımsak Paneli Sona Erdi 

- SARIMSAK PANELİ SONA ERDİ
- SARIMSAK ÜRETİCİSİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI


KASTAMONU (İHA) - Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediyesi ve Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa olarak düzenlediği “Sarımsak Paneli” sona erdi.
 
Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen panelde çok sayıda akademisyen ve bakanlık yetkilisi Taşköprü sarımsağının geleceğini masaya yatırdı. Panele; AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, KUZKA Genel Sekreteri Hüseyin Şen, 22. dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ile çok sayıda daire amiri, sivil toplum örgütü temsilcisi ve sarımsak üreticisi katıldı.
 
Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu'nun oturum başkanlığını yaptığı panelin ilk oturumunda Ankara Üniversitesi Farmasotik Botanik ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Koyuncu, "Sarımsağın Tarihçesi, Kullanım Alanları ve Sarımsağın Faydaları", Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu, “Arge'nin önemi ve Avrupa'daki durumu”, KUZKA Uzmanı Serkan Genç, “Sarımsaktaki Yeni Terendler”, Türk Patent Enstitüsü Marka Uzmanı Gonca Ilıcalı ise “Ürünün Ulusal ve Uluslararası Piyasalarda Markalaşma Süreci, Koruma Süreci” konularında dinleyicileri bilgilendirdi.
 
Panelin ilk gününün ikinci oturumunda da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Koruma Daire Başkanlığı Uzmanı Fatih Kaya, “Sarımsağın Dış Ticaretteki yeri”, KOSGEB Uzmanı Erdem Seçkin Bayır “Sarımsak Ticaretinin Geliştirilmesi”, Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Ozan Murat Ergan “Ürün Bazlı İhracat Geliştirilmesi”, Ege Üniversitesi Farmakognozi ABD Başkanı Prof. Dr. Bijen Kıvçak “Sarımsağın İlaç Endüstrisinde Kullanım Alanları”, Göksoy Gıda sahibi Devrim Göksoy “Sarımsak Ticareti Değerlendirmesi”, Reis Gıda Sarmoni Sarımsak Entegre Tesisi Müdürü Orhan Reis “Sarımsak Piyasası Değerlendirmesi ve Taşköprü'nün şansı”, Korkmaz Sucukları sahibi Nuri Korkmaz'da “Sarımsağın İç ve Dış Ticaret Durumu” konularında konuşma yaptılar.
 
Panelin ikinci gününde panelistler ilk olarak Sarımsak pazarını gezerek üreticinin sorunlarını yerinde dinlediler. Daha sonra Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen panelin ikinci gününde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Maden “Sarımsak Hastalıkları Konusunda Yapılması Gerekenler”, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sabri Ünal, Doç. Dr. Erol Akkuzu ve Araş. Gör. Özkan Evcin “Sarımsak Zararlıları" konularında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yaman “Sarımsak Zararlılarıyla Biyolojik Mücadele” konusunda, Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç Dr. Hüseyin Güran Ünal "Sarımsak Üretiminde Mekanizasyon”, Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Hakan Fidan “Sarımsakta Verim Problemleri”, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü Proje İnşaat Şube Müdürü Korhan Karagöz ise “Bölgedeki Sulama Çalışmaları” konularında dinleyicileri bilgilendirdiler.
 
Programın sonunda paneli değerlendiren KUZKA Genel Sekreteri Hüseyin Şen, 2 gün süren sarımsak panelinin oldukça faydalı geçtiğine inandığını belirterek tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Bu panelin sonuç bildirisi ve kitapçığını da hazırlayacaklarını dile getiren Şen, bu sene ilkini düzenledikleri bu panelleri devamlı hale getireceklerini sarımsağın hak ettiği yere gelmesi için KUZKA olarak ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Törenin sonunda panelistlere plaket takdim edildi.

Ekleme Tarihi
10.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sarımsak Paneli Sona Erdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız