Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Taşöz: Bez torbayı destekliyoruz 

Taşöz: Bez torbayı destekliyoruz

SAKARYA (CİHAN)- Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz, dünyada her yıl 5 trilyon naylon torba üretildiğini ve her dakikada 1 milyonunun çöpe atılarak çevrenin kirletildiğini söyledi. Taşöz öğrencilerin geliştirdiği bez torba projesini desteklediklerini belirtti.

Çevre Komisyonu'nun SATSO Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Taşöz, çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları başlattıklarını ifade etti.
 
Bu çerçevede ‘Çevre Kalemi Projesi'nin yanında, çevreye duyarlı ürünlerin desteklemesi konusunda Karasu Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin geliştirdiği ‘Çevre Dostu Bez Torba Projesi'ni desteklediklerini kaydeden Taşöz dünyada her yıl 4-5 trilyon naylon torba üretildiğini vurguladı.
 
Dünyada her yıl 4-5 trilyon naylon torba üretildiğine dikkati çeken Taşöz, şu bilgileri verdi: "Her dakika bir milyon naylon torba çöpe atılıyor. Birçok duyarlı ülke naylon poşet kullanımını yasaklarken veya vergilendirirken, geri dönüşümü kolay bez torbaların kullanımı teşvik ediliyor. Çevreye ve doğaya zararlı olan, doğada yok edilmesi 300 yılı bulan plastik ürünlerin kullanımından vazgeçmeli, doğayı ve çevremizi tehdit etmeyen bez torbaların kullanımını yaygınlaştırmalıyız."
 
Karasu Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Savaş Sancaktar ise projeyle Karasu ve Sakarya genelinde bez torba kullanımı konusunda farkındalık kazandırmak ve kullanımını artırmak istediklerini belirtti.
CİHAN

Ekleme Tarihi
10.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Taşöz: Bez torbayı destekliyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız