Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda ve içecek talebi, ambalaj sektörünü büyütecek 

Gıda ve içecek talebi, ambalaj sektörünü büyütecek

BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) ve Doğu Avrupa ülkelerinde giderek artan gıda ve içecek ambalajı talebiyle sektörde önümüzdeki birkaç yıl içinde 40 milyar doların üzerinde büyüme görüleceği tahmin ediliyor.


Pira International'ın 2016'ya Doğru Global Ambalaj Piyasası ve Teknoloji Tahminleri adlı raporuna göre gelişmekte olan pazarlarda artan gıda ve içecek ambalajı talebinin 2016 yılına kadar 43 milyar dolar artacağı tahmin ediliyor.

Toplam dünya ambalaj talebinin 2016 yılına kadar 820 milyar dolara ulaşması beklendiği tahminine yer verilen rapordan önemli başlıklar şöyle:

2010 yılında toplam ambalaj talebinin % 31'i, 206 milyar dolardan fazlası gıda endüstrisinden geldi. Bu sektördeki büyümenin 2016 itibariyle 40 milyar dolar artışla toplam 245 milyar dolara ulaşması ve 2010'da 74 milyar dolar olan içecek ambalajları tüketim oranının 2016'ya kadar 13 milyar artışla 87 milyar dolar doların üzerine çıkması bekleniyor.

Kolay bozulan ve geleneksel gıdalar için esnek, sert ve oluklu ambalaj talebinin artacağı tahmin ediliyor. Cam ve metal ambalaj talebinde önümüzdeki birkaç yıl içinde azalma olması bekleniyor. Çin ve Hindistan başta olmak üzere BRIC ülkelerinde hazır gıda talebindeki artışa paralel olarak gıda ambalajı talebinde de önemli bir artış görüldü. Doğu Avrupa'da benzer bir trend görüldü.

Pira International'ın pazar araştırmaları başkanı Nick Waite, FoodProductionDaily.com'a yaptığı açıklamada: "Gelişmekte olan pazarlara soğuk zincirde devam eden yatırımlar ve modern market zincirlerinin yaygınlaşmasıyla ambalaj talebi artıyor" dedi.

Rapora göre, 2010'da 137 milyar dolarla ABD dünyanın en büyük ambalaj tüketicisi konumunu korurken, Çin 80 milyar dolarla ikinci sırada yer aldı. Ancak 2017'de BRIC ülkelerinin önümüzdeki yıllarda ABD'yi geride bırakacağı tahmin ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gıda ve içecek talebi, ambalaj sektörünü büyütecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız