Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç 

TSO'DAN EKMEK GRAMAJI AÇIKLAMASI

MALATYA (İHA) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da halen yürürlükte olan karara göre ekmek gramajının 300 gram olduğunu, ancak denetimden ve uygulamadan kurum olarak sorumlu olmadıklarını söyledi.


Ekmek gramajı tartışması ile ilgili olarak açıklamada bulunan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Daha önceki almış olduğumuz ve Meslek Komitemizin yapmış olduğu çalışma neticesinde bakanlık yönetmenliği gereği ekmeğin gramajını 300 gram olarak belirlemiştik. O gramaj kararı halen devam ediyor. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile alt gramaj limiti 250 grama çekilmesi, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Şuanda bizim vermiş olduğumuz, yeni bir ekmek gramajı kararı yoktur. Ekmeğin gramajını 300 gram olarak vermiştik. Ancak, Meslek Komitesi ve Fırıncılar Odası tekrar bir çalışma yapıp, yeniden gramaj ile ilgili bir talepleri olursa, bunu da yeniden hep beraber değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Erkoç şunları söyledi: "TSO'nun gramaj konusundaki görevi, bizim 14. Meslek Komitesi'nin çalışıp, Fırıncılar Odası ile istişare halinde TSO Meclis'inde rayiç talebinde bulunurlarsa, sadece TSO ekmeğin rayiç bedelini belirleme noktasında yetkili. Bunu da biz zaten yıllar önce belirlemişiz. O günkü şartlarda bakanlığın Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde 300 gramın altında ekmek çıkartmama şartı vardı. O karar altında ise biz ekmeğin gramajını 300 gram olarak belirlemiştik. Uygulama ve denetleme mercii biz değiliz. Tekrar 14. Meslek Komitemizin ve Fırıncılar Odamızın bir araya gelerek, gramaj ile ilgili olarak bir talepleri olursa, biz bu çalışmaları Meclis gündemine alır, yeniden bir değerlendirme yapabiliriz. Şuanda bizim denetleyici bir rolümüz yoktur. Vermiş olduğumuz gramaj kararı da, 300 gramdır. Bunun aksine yeni bir gramaj kararı vermiş değiliz." 

Ekleme Tarihi
11.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TSO'dan Ekmek Gramajı Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız