Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

“KAHRAMANMARAŞ BİTKİSEL ÜRETİMİ GELİŞTİRME PROJESİ”
- İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN PROJE KAPSAMINDA 217 BİN 691 ADET MEYVE FİDANI VE ÇİLEK FİDESİ TOPRAKLA BULUŞTURULDU


KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Kahramanmaraş Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi” kapsamında 217 bin 691 adet meyve fidanı ve çilek fidesi toprakla buluşturuldu.
 
Coğrafi konumu nedeniyle Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin iklim yapılarını taşıyan Kahramanmaraş, meyve yetiştiriciliği konusunda gelişimini sürdürüyor. Büyük bir tarımsal potansiyel taşıyan kentte artık her türlü meyve ve sebzenin yetiştirilmesi sağlanırken, ürün yelpazenin genişletilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında meyveciliğin geliştirilmesi, çiftçilerin meyve fidanı teminini kolaylaştırmak ve ilk tesis maliyetlerini azaltarak yeni kapama meyve bahçesi tesisini teşvik etmek amacıyla yüzde 50’si İl Özel İdaresi tarafından desteklenen 500 bin TL bütçeli “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi” hayata geçirildi.

Yarı maliyeti de çiftçi öz kaynakları tarafından karşılanan proje kapsamında 9 ilçede 2 bin adet ayva, bin 720 adet erik, 53 bin 365 adet elma, 8 bin 517 adet ceviz, 750 adet şeftali,5 bin 640 adet aşılı asma fidanı, 479 adet armut, 4 bin 54 adet kiraz, 200 adet nar, 40 bin 966 adet zeytin fidanı ve 100 bin adet çilek fidesi alınarak kapama bahçeleri kurduruldu.

Öte yandan çalışmalar kapsamında bağ, zeytin, ceviz, elma, badem, incir, nar ve böğürtlen yetiştiriciliği için 50 adet mikro havza tespit edildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, devam edecek bu çalışmalar neticesinde Bölgesinde Kahramanmaraş’ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ürün ve ürün merkezlerinden biri haline getirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Ekleme Tarihi
11.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kahramanmaraş Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız