Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik

ANKARA (A.A) - Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

     Buna göre, Yönetmeliğinin 20. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ''Gıdadaki varlığı, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinin 14. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan taşınma prensibi çerçevesinde, yalnızca bu gıdanın içerdiği bir ya da daha fazla bileşenden kaynaklanan ve son üründe teknolojik fonksiyonu bulunmayan gıda katkı maddeleri ve gıda enzimleri,'' şeklinde değiştirildi.

     Aynı Yönetmeliğin Ek-4 sayılı Bileşenler Listesine İlişkin Kuralların dördüncü bölümünün birinci fıkrasında ise ''aroma verici'' ifadesinde değişiklikler yapıldı.

     Değişiklikler şöyle:

     ''Eğer aroma verici bileşen Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinin 4. maddesinin ikinci fıkrasının (a), (c), (d), (i), (j), (n) ve (p) bentlerinde tanımlanan aroma vericileri içeriyor ise ''aroma verici(ler)'' ifadesiyle veya daha özel bir adla veya aroma vericiyi tanımlayan bir ifadeyle belirtilir.

     Eğer aroma verici bileşen Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinin 4. maddesinin ikinci fıkrasının (p) bendinde tanımlanan aroma vericileri içeriyorsa ve gıdaya tütsülü bir aroma veriyorsa, 'tütsü aroma vericisi/aroma vericileri' veya 'gıda(lar)dan veya gıda grubundan veya kaynak(lar)dan' üretilen tütsü aroma vericisi/aroma vericileri'' (örneğin; kayın ağacından üretilen tütsü aroma vericisi) ifadeleri ile belirtilir.''

 

Ekleme Tarihi
11.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız