Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Besaş, ekmek israfını  

Besaş, ekmek israfını 'rol' ekmeklerle önleyecek

BURSA (CİHAN)- Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Besin ve Ekmek Sanayi (BESAŞ), Bursa’da yıllık 42 milyon TL’lik kaynak zararına neden olan ekmek israfına ‘rol’ ekmeklerle çözüm bulacak.
 
    BESAŞ’ta, 50’şer gramlık paketler halinde değişik aromalarda üretilen ekmekler, fazla tüketimle birlikte israfın da önüne geçecek. 450 fırının bulunduğu Bursa’da her gün 150 bin ekmeğin çöpe gittiği ve bunun kente yıllık maliyetinin 42 milyon TL olduğu belirtiliyor. BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, ekmek israfının Türkiye ekonomisine yılda 700 milyon TL zarar verdiğini ve konuyu çok önemsediklerini söyledi. Bektaş, ekmek israfına ihtiyaca yönelik üretilen 50’şer gramlık ekmeklerle çözüm bulmayı umduklarını ifade etti.
 
    Ekonomik açıdan gelişen toplumun artık eskisi kadar ekmek tüketmediğini, bu nedenle de satın alınan ekmeğin yarıdan fazlasının çöpe gittiğini belirten Bektaş, "BESAŞ olarak, yaşanan ekmek israfının önüne geçmek için 50’şer gramlık ambalajlarda gıda kodeksine uygun rol ekmekler üretmeye başladık. Hem normal rol, hem kepekli rol, hem de çocukların beslenme çantası için fındık ve üzüm destekli şampiyon rol ekmeğimiz var. İsteyen vatandaşlarımız, talep etmeleri durumunda, bu ekmekleri bulundukları bölgelerde yer alan BESAŞ bayilerinden alabilirler." diye konuştu.
    Bektaş, kalp ve damar hastalıkları olan vatandaşlar için yine 50 gramlık ambalajlarda tuzsuz ekmek ürettiklerini, bu ekmekleri de piyasaya sürdüklerini söyledi.

"SİPARİŞ ÜZERİNE EKMEK ÜRETİMİ"
 
    Ekmek israfı konusunda alınacak önlemlere de değinen Bektaş, sosyal sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini vurguladı. Halkın lehinde uygulamalarda bulunduklarını ifade eden Bektaş, "BESAŞ olarak israfın önüne geçmek için bayilerimizden sipariş üzerine ekmek üretimi yapıyoruz. Hangi bayimiz kaç adet ekmek satabilecekse, günlük olarak siparişini BESAŞ idaresine bildirir ve idare de iletilen siparişe göre ertesi günün üretim planını yapar.Tanımlanmış miktarda ekmeği bayilerine iletir." dedi.
    
Çocukların ekmek ve gıda tüketimi ve üretimi konularında bilinçlenmeleri açısından anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine BESAŞ üretim tesislerini gezdirdiklerini, bu şekilde her ay 1000 çocuğu ağırladıklarını belirten Bektaş, ekmek israfının önlenmesi açısından vatandaşlardan şunları istedi: "Kurum olarak bütün vatandaşlarımızdan beklentimiz, ekmeği tüketebilecekleri kadar satın almalarıdır. Aldıkları ekmeği tüketemiyorlarsa, muhakkak buzdolabında saklasınlar. Buzdolabında saklanan ekmek, uzun süre muhafaza edilebilir. Aynı zamanda bayat ekmekle yapılabilen birçok yemek var. Bu konuda hem web sitemizden hem de internetten yararlanılabilir." 

Ekleme Tarihi
13.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Besaş, ekmek israfını 'rol' ekmeklerle önleyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız