Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İhracatçılardan, GZO Başkanı Akbaşlı'ya cevap

GİRESUN (CİHAN)- İstanbul ve Karadeniz fındık ve mamulleri ihracatçıları birlikleri, ihracatçılarla alakalı açıklamalarda bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı'ya cevap verdi.
 
İhracatçı birliklerinden yapılan ortak açıklamada, ”Hiçbir alıcının kaliteye yönelik bir serzenişi veşikayeti yokken, alıcıları tarafından kabul edilen malları kötüleyen bir ziraat odası başkanı olarak tarihe geçmek başarısını gösteren Giresun Ziraat Odası Başkanı da korkmayıp, çekinmeyerek, her istediğini açıklayabilir.” denildi.
 
    İhracatçı birlikleri ortak basın açıklaması yaparak, ihracatçılar hakkında bulunan Akbaşlı'yı eleştirdi. "TMO’nun Temmuz 2011’de yaptığı yaklaşık 83 bin ton satış fiyatları yükseltmiş ve ziraat odasının teşekkürlerine mazhar olmuşken, şimdi bin 900 ton gibi 2 günlük ihracata denk gelen küçüklükteki bir miktarın satılmış olmasının, fiyatın düşmesinin baş nedeni olarak gösterilmesinin gerekçesi nedir?” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
    ”Üreticilerin çok önemli bölümü fındığını satmış olduğuna göre, ziraat odası başkanlarından bazıları üreticinin değil manavın başkanı gibi mi davranmaya başlamıştır yoksa? Veya ziraat odası başkanının ifade ettiği gibi yatırım aracı olarak görüp borsada oynar gibi fındık alıp kâr elde etmeyi düşünenler mi zarar etmiştir? Eğer öyleyse kâr ettiklerinde sustukları gibi, zarar ettiklerinde de susmaları gerekmemekte midir? Fındık spekülatif amaçlarla alınıp satılacak bir emtia değildir. Zira bunu meslek olarak yapan ve milyonlarca dolar tutarında yatırımla tesis kuran, işçi çalıştıran, ülkeye döviz kazandıran sektörün gerçek sahipleri vardır ve bu spekülatif davranışlara da asla izin vermeyeceklerdir.”
    Açıklamada, Akbaşlı'nın “Bizler, kimlerin 2008 fındığını 2011 diye sattığını tahmin ediyoruz. Bu tahminlerimizi firma firma, isim isim açıklamaktan da korkmayız ve çekinmeyiz.” söylemleri hatırlatılarak, kendisinin korkmadan, çekinmeden her istediğini açıklayabileceği aktarıldı. Yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
 
    “Fındık fiyatları serbest piyasada oluşmaktadır. Bundan sonra da öyle oluşacağı deklare edilmiş, buna uygun düzenlemeler yapılmıştır. Türkiye’nin rekoltesi, rakip ülkelerin rekoltesi, önceki yıldan stok olup olmadığı, fındığın kalitesi, ihracatın durumu, alıcıların stoklu çalışıp çalışmadıkları, döviz kurları, dünya ekonomisindeki gelişmeler, daralmalar gibi farklı parametrelerin fındık fiyatlarını etkileyen hususlar olduğu zaten bilinen bir realitedir.
 
Giresun Ziraat Odası Başkanı 'bizler, kimlerin 2008 fındığını 2011 diye sattığını tahmin ediyoruz. Bu tahminlerimizi firma firma, isim isim açıklamaktan da korkmayız ve çekinmeyiz' şeklinde bir beyanda bulunmuştur. Bu vesileyle şunun da bilinmesinde fayda vardır. Türk fındık sanayici ve ihracatçısı, böyle tehditvari açıklamalardan hiç çekinmez. Dünya standartlarına ve alıcı spesifikasyonuna uygun mal ürettikleri için de hiçbir tereddütleri yoktur. Bundan önceki açıklamamızda da vurguladığımız gibi, hiçbir alıcının kaliteye yönelik bir serzenişi ve şikayeti yokken, alıcıları tarafından kabul edilen malları kötüleyen bir Ziraat Odası Başkanı olarak tarihe geçmek başarısını gösteren Giresun Ziraat Odası Başkanı da korkmayıp, çekinmeyerek, her istediğini açıklayabilir.”

Ekleme Tarihi
13.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İhracatçılardan, GZO Başkanı Akbaşlı'ya cevap




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız